Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. maj 2011

Tid til en øl -Baffo D’Oro / ’Na Biretta Nera


25. Maj 2011

I dag har vi bryllupsdag – 26 år. Sidste år holdt vi en dejlig fest og vi fik en masse gode oplevelsesgaver til koncerter og spændende  madoplevelser. Der er stadig et par stykker tilbage, og i dag fandt vi et gavekort til den italienske restaurant Fellini frem.

Det er et hyggeligt lokale, hvor der selv sådan en almindelig onsdag var fyldt op. God betjening og fin atmosfære. Der tales endda italiensk mellem nogle af tjenerne, så lidt autentisk er det. Vi valgte Maj – menuen bestående at en velkomstdrink med appetizers, en fiskeret, en kødret og en dessert.

Velkomstdrinken var en tør mousserende hvidvin, men min kone fik i stedet en Asti, for hun er kun til det søde. Dertil var der en grissini ( tror jeg det hedder ) med ruccolasalat, oliven, mozzarella og en lille fyldt peberfrugt.

Fiskeretten var stegt i hvidvin og med rejer og bechamelle til. Man kunne også bestille en vinmenu, men jeg valgte italiensk øl. Man kunne få Nastro Azzurro og Bierra Moretti, som jeg ikke kendte, så den bestilte jeg.

Bryggeriet stammer fra 1859, hvor Luigi Moretti grundlagde det i Undine, Friuli. Det blev i 1996 overtaget af Heineken. Bierra Moretti ekporteres til over 40 forskellige lande. ”Baffo D’Oro” betyder – så vidt jeg kan finde ud af – ”den gyldne moustache”. Manden på etiketten har da også et gyldent overskæg, men eller ved jeg ikke helt, hvad der menes. Den er gylden af udseende, men kun på 4,8%, så det er vist ikke en rigtig guldøl. Aromaen var svag, men maltet. Der var ikke så meget humle at fornemme. Dette gjaldt også smagen, hvor det var den lidt tunge maltkarakter der trådte frem.

Karakter 2+


Jeg spurgte naturligvis til specialøllet, og fik at vide, at de også havde en sort øl på lager, som ikke stod på kortet. Det lød jo spændende og den kunne passe til hovedretten – Kalvefilet med krydderskorpe og fyld af mozzarella og skinke. Serveret med Marsala sauce og diverse grønsager.

Øllet var ” ’Na Biretta Nera” fra et nyt bryggeri – Birradamare. Det betyder direkte oversat ”Beer to love” eller ”Øl til at elske” og deres slogan er ”Øl – lavet med hjertet”. Så det lyder jo allerede godt. Det blev grundlagt i 2004 og producerer omkring 20 forskellige mærker.

Et af dem er ” ’Na Birette Nera” som betyder ”Den sorte Birette”. Det er sådan en kalot/hue, som de katolske kardinaler går med. Det er en schwarzbier ( 5,6% ) – kulsort og med stor brun skumkrone. Der er en dejlig duft at ristet malt, brændt kaffe og et sødt strejf af chokolade. Let, men alligevel med en god mundfylde. En god bitterhed ( IBU 41 ) balancerer de ristede noter godt og også her blødes det lidt op af chokoladen. På mange måder læner denne øl sig over mod porteren og er et vældigt godt bekendtskab.

Karakter 4

Desserten var tynde ananasskiver marineret med chili og rosmarin. Dertil jordbær-is med en stjernefrugt på toppen.

Maden var vældig god, men blev serveret med lidt for kort mellemrum, så det virkede en smule hektisk og vi følte os lidt forspiste. Men ellers var det en utrolig dejlig oplevelse - her et år efter vores sølvbryllup.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar