Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 23. maj 2011

Tid til en øl - Dark Horse Sapient TripAle


23. Maj 2011

Den belgiske betegnelse tripel kan skrives på mange måder – tripel, triple, trippel – og så denne lidt specielle form ”TripAle”, der nok skal udtales lidt hurtigt for at lyde rigtig. Det er naturligvis et amerikansk bryggeri, der har fundet på det. Dark Horse Brewing Company fra Michigan har været i gang siden 1997, og har markeret sig som et seriøst bryggeri. Indtil videre har jeg smagt 5 øl fra bryggeriet, og især de mørke har jeg været meget begejstret for. ( 24 aug 10 - 15 sep 10 – 16 nov 10 – 9 jan 11 - 12 jan 11 ).

Etiketten viser en dyster skikkelse – Døden ( The Grim Reaper ), der står med en postkasse i hånden ( ? ). Det virker lidt bizart, men forklaringen er enkel. Dark Horse lavede i sin tid en populær ”Sapient Summer WheatAle” men denne øl er afgået ved døden. På etiketten var der netop en postkasse. Nu er denne øl opgraderet til en ”belgian style trippel” og derfor kommer døden med en postkasse for at vise tilhørsforholdet. ”Sapient” betyder ” at man udviser stor visdom eller god dømmekraft”. Om der stadig er hvedemalt i, kan jeg ikke få oplyst, men det virker sandsynligt. Der er brugt en belgisk gærtype, og bryggeriet betegner selv denne øl som meget traditionel.

Det er en decideret grumset øl med tydeligt bundfald. Farven er orange og den holder 8,5%. Der er svagt skum på toppen. Kraftig aroma af alkohol og lidt appelsin, samt en let syrlighed med præg af kløver eller æbler. Føles lidt for let i munden. En krydret smag, hvor appelsin også får en lille rolle, men den forsvinder lidt hurtigt, og efterlader en lidt vandet afslutning. Desværre.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar