Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 18. maj 2011

Tid til en øl - Fuglsang Hvid Bock


18 maj 2011

Forleden havde vi venner på besøg og åbnede nogle øl fra bryggeriet Fuglsang. Jeg havde købt ”Blackbird” og den allersidste ”Early Bird” som kunne skaffes i vores lokale Brugs, og et par dåser af ”Hvid Bock”.

Bockøllet stammer oprindeligt fra byen Einbeck, men har været en tur omkring Bayern. ( 31. juli 08 ). Den oprindelige Urbock var en mørk øl, men nu produceres der også flere lyse udgaver – Helles Bock, og det er sådan en vi har med at gøre. Denne øl adskiller sig dog på mange måder fra den originale tyske type. De tyske øl brygges jo efter Das Reinheitsgebot, men denne øl er tilsat både råfrugt ( i form af dextrose ( druesukker ) og stivelse ) og kulsyre og ascorbinsyre. Det giver en øl, der er mere livlig og skarp end forlægget.

Det er en klar lys øl på 7,6%. Et væld af små energiske bobler danner et hvid skum, der eroderer med tiden. Man fornemmer en smule malt i aromaen, men også lidt syrlighed og lidt sprittet alkohol. Den føles meget livlig i munden pga den ekstra kulsyre, og det slører faktisk smagsoplevelsen, så jeg har svært ved at sætte noget konkret i det felt. Det eneste jeg fornemmer, er en tydelig bitterhed i eftersmagen, hvilket heller ikke stemmer helt overens med typen.

Karakter 3

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar