Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 8. maj 2011

Tid til en øl - Falsled Kro / Jacobsen Velvet Ale


8. Maj 2011

I weekenden har vi været på en fantastisk gourmetferie til Falsled kro i det sydfynske. Der er foråret længere fremme end her – syrenerne blomstrer, æbletræerne er sprunget ud og solen skinner. Det perfekte tidspunkt til en sådan tur. De fynske bindingsværkshuse med stråtag giver det hele et næsten for idyllisk præg. Falsled Kro er en fantastisk sted, hvor der bliver taget vel imod gæsterne. Værelset var stort og flot med håndmalede klinker på gulvet. Vi fik eftermiddagskaffe i den dejlige gårdhave med 3 små meget forskellige kager til. Stor variation i både udseende, smag og konsistens.

Inden middagen fik vi en Kir Royal med 3 forskellige appetizers til. Igen med stor variation. Vi skulle have en 6 retters menu og havde allerede ved kaffebordet nævnt, at jeg ville fortrække øl til maden. På Falsled Kro bruger de lokalt fremstillede varer ( når ikke de ligefrem er af egen avl ) og de har det gode øl fra Indslev Bryggeriet. Jeg nævnte at ”Svanehvede” kunne være god til fiskeretterne, og ”Hvedebock” til hovedretten, der bestod af vildt, og det var ikke nødvendigt at gentage bestillingen om aftenen – det hele var klart.

Vi tog billeder af samtlige retter, men nu er det jo ikke en madblog, og derfor vil jeg ikke fortælle så meget om den fantastiske mad. Men det var overdådigt – med overraskende og varierede smagsnuancer. Noget af det bedste vi endnu har oplevet, og det er da efterhånden en del.

Dog skal nævnes at både brødet og smørret var marmoreret med mørk malt, hvilket gav et lille pift både til udseendet og smagen ( ægget er smørret ). Jeg syntes af de to øl gjorde glimrende fyldest. ”Hvedebocken” virkede en smule røget og med nogle lakridsnoter, jeg ikke tidligere har lagt mærke til. Måske blev de trukket frem at ”rådyr på syltet fennikel, bøgehatte og sky med aromaer af fennikelfrø og lakridsrod”. Dejligt at der ikke kun var vin til maden.
Her til morgen fik vi et overvældende frokost/brunchbord, der ligeledes var yderst varieret. Et yderst behagelig velværeophold.

Herhjemme igen havde vi inviteret svigersønnen på besøg til grillmad. Jeg havde forleden fundet en ny ale fra Jacobsen i Metro – ”Velvet Ale”. ”Blød vinøs og uden bitterhed” står der på etiketten. Jeg havde hørt at det var en dameøl – et nyt koncept, som Jacobsen vil indføre.
På fredag holder jeg en ølsmagning og havde tænkt at denne øl kunne komme med, men det kommer den vist ikke. Den lever desværre ikke op til fordums spændende eksperimenter fra bryggeriet. Det bliver dog godt nok eksperimenteret, men resultatet nærmer sig mere en cider end en øl. ( Min datter sagde godt nok at det lugter af øl )
Brygget på byg- og hvedemalt, med ekstra kulsyre og sukker  får vi en meget lys øl på 5,9%. Der er utroligt mange bobler, der er med til at give den sodavandsprægede fremtoning. Blødt hvidt skum. Der er en duft af fersken og lidt frugtig syrlighed. Den føles let og prikkende.  Fersken og frugt træder og frem i smagen, hvor det næsten ingen bitterhed er til stede. Som sagt minder den mere om en cider, og jeg vil tro at de fleste vil vælge en cider, hvis de trænger til denne type drink. Det er egentlig en unødvendig øl.
Karakter 2+
På den igen – fortsæt i det gamle spor med nordiske ingredienser.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar