8. Maj 2011
I
weekenden har vi været på en fantastisk gourmetferie til Falsled kro i det
sydfynske. Der er foråret længere fremme end her – syrenerne blomstrer,
æbletræerne er sprunget ud og solen skinner. Det perfekte tidspunkt til en
sådan tur. De fynske bindingsværkshuse med stråtag giver det hele et næsten for
idyllisk præg. Falsled Kro er en fantastisk sted, hvor der bliver taget vel
imod gæsterne. Værelset var stort og flot med håndmalede klinker på gulvet. Vi
fik eftermiddagskaffe i den dejlige gårdhave med 3 små meget forskellige kager
til. Stor variation i både udseende, smag og konsistens.
Inden
middagen fik vi en Kir Royal med 3 forskellige appetizers til. Igen med stor
variation. Vi skulle have en 6 retters menu og havde allerede ved kaffebordet
nævnt, at jeg ville fortrække øl til maden. På Falsled Kro bruger de lokalt
fremstillede varer ( når ikke de ligefrem er af egen avl ) og de har det gode
øl fra Indslev Bryggeriet. Jeg nævnte at ”Svanehvede” kunne være god til
fiskeretterne, og ”Hvedebock” til hovedretten, der bestod af vildt, og det var
ikke nødvendigt at gentage bestillingen om aftenen – det hele var klart.
Vi
tog billeder af samtlige retter, men nu er det jo ikke en madblog, og derfor
vil jeg ikke fortælle så meget om den fantastiske mad. Men det var overdådigt –
med overraskende og varierede smagsnuancer. Noget af det bedste vi endnu har
oplevet, og det er da efterhånden en del.
Dog
skal nævnes at både brødet og smørret var marmoreret med mørk malt, hvilket gav
et lille pift både til udseendet og smagen ( ægget er smørret ). Jeg syntes af
de to øl gjorde glimrende fyldest. ”Hvedebocken” virkede en smule røget og med
nogle lakridsnoter, jeg ikke tidligere har lagt mærke til. Måske blev de
trukket frem at ”rådyr på syltet fennikel, bøgehatte og sky med aromaer af
fennikelfrø og lakridsrod”. Dejligt at der ikke kun var vin til maden.
Her
til morgen fik vi et overvældende frokost/brunchbord, der ligeledes var yderst
varieret. Et yderst behagelig velværeophold.
Herhjemme
igen havde vi inviteret svigersønnen på besøg til grillmad. Jeg havde forleden
fundet en ny ale fra Jacobsen i Metro – ”Velvet Ale”. ”Blød vinøs og uden
bitterhed” står der på etiketten. Jeg havde hørt at det var en dameøl – et nyt
koncept, som Jacobsen vil indføre.
På
fredag holder jeg en ølsmagning og havde tænkt at denne øl kunne komme med, men
det kommer den vist ikke. Den lever desværre ikke op til fordums spændende
eksperimenter fra bryggeriet. Det bliver dog godt nok eksperimenteret, men resultatet
nærmer sig mere en cider end en øl. ( Min datter sagde godt nok at det lugter
af øl )
Brygget
på byg- og hvedemalt, med ekstra kulsyre og sukker får vi en meget lys øl på 5,9%. Der er utroligt
mange bobler, der er med til at give den sodavandsprægede fremtoning. Blødt
hvidt skum. Der er en duft af fersken og lidt frugtig syrlighed. Den føles let
og prikkende. Fersken og frugt træder og
frem i smagen, hvor det næsten ingen bitterhed er til stede. Som sagt minder
den mere om en cider, og jeg vil tro at de fleste vil vælge en cider, hvis de
trænger til denne type drink. Det er egentlig en unødvendig øl.
Karakter
2+
På
den igen – fortsæt i det gamle spor med nordiske ingredienser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar