2. Maj 2011
Det
første bryggeri i North Carolina blev stiftet i 1774 – Single Brother’s
Brewery. Siden er der jo kommet flere til, især efter 1985, hvor brewpubs blev
lovlige. I 2005 vedtog man en lov der tillod, at øl kunne have en tilladt
alkoholprocent på 15% i stedet for de 6%, der indtil da var gældende.
Aftenens
øl er dog netop på 6,0%, så den var også gået i gamle dage.
Duck-Rabbit
Brewery er mest kendt for deres mørke øl ( ikke af mig, for jeg kender kun
denne ). Bryggeriet ligger i Farmville og solgte deres første øl i august 2004.
De skriver: ” når vi brygger er vi glade og vi danser. Under gæringen synger vi
blidt for gæren”. Om det kan smages er jeg ikke sikker på, men det lyder da
hyggeligt - og alternativt.
Duck
– Rabbit logoet er inspireret af en gammel tegning af filosoffen Wittgenstein.
Stifteren af bryggeriet Paul Philippon var - inden han slog sig på ølbrygning –
professor i filosofi, og syntes af den dobbeltbetydende tegning kunne beskrive
hans liv og gøren.
Ser
man en ”Duck” eller en ”Rabbit” – ”And” eller ”Kanin”.
Denne
”Märzen” har undertitlen ”Fest Lager”. En märzen er en undergæret , bayersk
øltype, der blev brygget i marts måned, for at kunne holde hele sommeren, hvor
det var for varmt til at brygge øl. Når man nåede til oktober kunne man begynde
at brygge igen. Så skulle man jo have drukket det andet, og derfor var det
meget belejligt med Oktoberfesten, der blev indstiftet i 1810 til det kongelige
bryllup.
Det
var bryggeriet Spaten, der som de første i 1860erne bryggede en Märzen specielt
til Oktoberfesten. Det var en stærk Wiener-agtig øl, der siden hen er blevet
væsentlig lysere. Derfor har logoet på aftenens øl fået en lille kæk tyrolerhat
på.
Ryan
Witter- Merithew, der nu brygger på Fanø Bryghus har tidligere brygget på
Duck-Rabbit, så der er en lille dansk fodnote til beretningen.
Det
er en flot, klar kobberfarvet øl med meget spredte bobler og svagt skum.
Boblerne sidder nærmest fast på glassets inderside. Meget aromatisk duft med
karamel og sukker og en snert af vingummi. Meget livlig og prikkende i munden.
Sikkert for at lave ”fest”, men det virker lidt påtaget og passer ikke helt med
smagsindtrykket. Man fornemmer karamel og sukker i starten, men det forsvinder
hurtigt og efter et kort strejf af syrlighed kommer en balancerende bitterhed
frem.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar