Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 4. maj 2011

Tid til en øl - Ugelris Dubble


4. Maj 2011

Den belgiske mørke ale har mange navne og endnu flere stavemåder – Bruin, Brune og Double eller Dubbel. Men Ugelris Bryghus har en stavemåde, jeg ikke har set før – Dubble. Måske er det inspireret at den lyse Tripel eller Triple – måske et smart reklamepåhit - måske er det en stavefejl. Der gives i hvert fald ingen forklaring på det.

Men det har selvfølgelig heller ikke nogen betydning. Det vigtige er jo, hvordan den smager. Jeg har skrevet om et par øl fra Ugelris tidligere og det har været et godt bekendtskab. Derfor var det med store forventninger, jeg åbnede denne ”Dubble” til aftenens ret – steg flæsk.

”Brygget på de bedste belgiske ingredienser” – står der på etiketten, men det er jo ikke meget oplysende.

Det er en mørk øl på 7,0% med gulbrunt skum, der hurtigt aftager. Aromaen er præget af sukker og mørk frugt. Den føles let i munden, men med stor fylde i smagen. Måske en anelse for livlig, men så er den i hvert ikke for tung. Kan minde lidt om Grimbergen. Det første smagsindtryk er søde og derefter dukker der noter af mørk frugt frem – mere rosin end sveske. Der afsluttes med en prikkende og lidt bedøvende fornemmelse.

Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar