4. Maj 2011
Den
belgiske mørke ale har mange navne og endnu flere stavemåder – Bruin, Brune og
Double eller Dubbel. Men Ugelris Bryghus har en stavemåde, jeg ikke har set før
– Dubble. Måske er det inspireret at den lyse Tripel eller Triple – måske et
smart reklamepåhit - måske er det en stavefejl. Der gives i hvert fald ingen
forklaring på det.
Men
det har selvfølgelig heller ikke nogen betydning. Det vigtige er jo, hvordan
den smager. Jeg har skrevet om et par øl fra Ugelris tidligere og det har været
et godt bekendtskab. Derfor var det med store forventninger, jeg åbnede denne
”Dubble” til aftenens ret – steg flæsk.
”Brygget
på de bedste belgiske ingredienser” – står der på etiketten, men det er jo ikke
meget oplysende.
Det
er en mørk øl på 7,0% med gulbrunt skum, der hurtigt aftager. Aromaen er præget
af sukker og mørk frugt. Den føles let i munden, men med stor fylde i smagen.
Måske en anelse for livlig, men så er den i hvert ikke for tung. Kan minde lidt
om Grimbergen. Det første smagsindtryk er søde og derefter dukker der noter af
mørk frugt frem – mere rosin end sveske. Der afsluttes med en prikkende og lidt
bedøvende fornemmelse.
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar