Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 21. maj 2011

Tid til en øl - Weihenstephaner Dunkel


21. Maj 2011

I disse dage er der konfirmation – alle 3 dage, så det er ikke så meget ferie, det er blevet til. Men alligevel er der jo ferie om eftermiddagen, og i går havde vi inviteret fætre og kusiner til eftermiddagskaffe og let aftensmad.  Det var en meget hyggelig dag, hvor vi fik snakket en masse – det er ikke så tit vi mødes, men det bliver alligevel til et par gange om året. I gamle dage var det jo vores forældre, der sørgede for kontakten, men nu må vi selv holde forbindelsen ved lige – og det vil vi alle gerne.

Det var ikke meningen at de skulle have noget med, men vi fik alligevel en gave – bla. en godtepose med chokolade og karameller, samt en italiensk barleywine fra Amarcord – ”La Tabachera”. Den glæder jeg mig meget til. Vi fik også en lille gaveæske med 3 øl fra Vendia Bryghus i Hjørring. Det er også barleywine, som er lavet sammen med Rotary i Hjørring. ”EndPolioNow” – alle penge går ubeskåret til bekæmpelse af polio – et godt formål. Den glæder jeg mig også til.

Her til eftermiddag fik jeg endelig slået græsset, og så ville jeg begynde at male kulisset til Skansespillet, men det var ikke kommet noget maling endnu, så det blev til en dag i haven.

Til aften var der ”svensk pølseret”, men den var stærkt krydret og blev  i stedet kaldt ”indiansk pølseret”.

Jeg tænkte, at en pølseret kaldte på en tysk dunkelbier, og efter ihærdig søgen fandt jeg en ”Weissbier Dunkel” fra Weihenstephaner bagerst i skabet.

Jeg skrev om bryggeriet i april ( 17. apr. 11 ), og det er jo verdens ældste bryggeri. Og de brygger de gode gamle traditionsrige bayerske weissbier. Denne ”Hefeweissbier Dunkel” er på 5,3% og indeholder – som navnet siger – en del gærrester ( hefe ), hvilket gør den uklar.

Dem er orangebrun med kraftigt skum og et veritabelt bobleshow, hvor skummet opløses nedefra. Det ser flot ud. Typisk hvedegærs- aroma, hvor især sød banan kommer frem – lidt som om, den har ligget på grillen. Desværre er det ikke slet så tydeligt i smagen, men heller ikke her er vi i tvivl om, at det er en weissbier. Frisk og let i kroppen, og passede fint til den krydrede mad.

Karakter 3+

Købt i Metro


Ingen kommentarer:

Send en kommentar