Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 9. maj 2011

Tid til en øl - Grassroots Seasoned Veteran


9. Maj 2011

Der er et par danskere, der ligger i top med hensyn til antallet af smagte øl. Jens Ungstrup rundede den 14. februar 20.000 forskellige øl, mens Henrik Papsøe måtte vente til 7. april. Det er utroligt mange øl, og de har skrevet om og anmeldt alle øllene på Ratebeer.

Jeg har smagt 1182, så jeg er ca. 18.800 øl bagefter. Det tager mig 4 år at få smagt 1000 øl, så det vil tage omkring 75 år, at nå 20.000 øl. Det er altså i 2086, og jeg vil så være 129 år. Jeg kan vist se frem til et langt liv.

I forbindelse med Ungstrups rekord har Grassroots Brewing brygget en ”Seasoned Veteran”. Den blev indtaget på Lord Nelson i København. Jens Ungstrup skriver på etiketten, at dette er hans nye favorit og han takker alle dem, der har hjulpet ham til at nå det høje antal.

Grassroots Brewing er et kontraktbryggeri. Det er Shaun Hill, der nu er brygger på Hill Farmstead i Vermont, USA, der har stiftet det. Han var tidligere chefbrygger på Nørrebro Bryghus og har også fingre i Fanø Bryghus. Det er også her aftenens rent faktisk er blevet brygget.


Som man kan se, skummer denne øl ret meget. Det kom lidt bag på mig. Det er brygget på byg-, hvedemalt, honning og humle – amerikansk humle ( jeg ved ikke hvilken ). Den er på 6,0% og er brygget som en saison, men vist med mange friheder, så det minder ikke meget om den traditionelle type.

Det er en sløret, gylden øl med små bobler. Hvidt skum, der nærmest minder om candyfloss i konsistensen. Frisk duft af frugt med masser af citrushumle. Man fornemmer grape og hyldeblomst.

Forbavsende blød i starten, men den bliver noget skarpere med tiden. Den har en god fylde. God humlesmag, hvor især grape dominerer ( lidt som min barndoms grapefrugt med sukker til morgenmaden ). Jeg kan ikke lokalisere honningen, men måske er det netop sødmen.

Karakter 4



Ingen kommentarer:

Send en kommentar