Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 28. november 2011

Tid til en øl - Fuglsang Ding Dong


28. november 2011

Til Kulturskolens julekoncert skal vi spille en duet, der har navnet ”Juleklokker”. Jeg har lavet arrangementer af 3 julesange med klokker – Ding dong, merrily on high – Kimer,I klokker og Jingle bell rock. Det er til næste tirsdag, men i dag kunne jeg tage lidt forskud på juleklokker med ”Ding Dong” fra bryggeriet Fuglsang i Haderslev. Bryggeriet stammer fra 1864/65, hvor Søren Christian Fuglsang købte en gammel ejendom i Haderslev.

Bryggeriet har holdt sig til dåseøl – i hvert fald det jeg kender til. ”Ding Dong” er holdt i Julens farver – rød og guld og en stor orange klokke. Det er en stærk guldøl på 7,6%. Brygget på bygmalt, dextrose, stivelse og humle, og tilsat antioxidant og kuldioxid.

Det er en klar, mørk gylden øl med mange små dovne bobler. Skummer er hvidt og føles blødt og luftigt. Der er en duft af malt og alkohol. Den virker en anelse sprittet. Det samme gælder i smagen, hvor det sprittede også dominerer for meget. Men der indledes med en god maltprofil, og afsluttes med en humle, der virker lidt sur/bitter. Egentlig udmærket, hvis alkoholen kunne være mere skjult.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar