Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 4. november 2011

Tid til en øl - Lost Abbey Judgment Day Ale


4. November 2011

I dag var det Dommens Dag i ”Vild med Dans” og vel at mærke den uretfærdige og uforståelige dom. At Anne Sofie og Mads røg ud, er svært at forstå selvom alle parrene er gode. Om dommen på ”Dommedag” er mere retfærdig kan vi jo kun håbe på.

”Tror du på Dommedag?” skriver Lost Abbey bag på deres belgiske quadruple øl – ”Judgment Day Ale”. ”Og har du tænkt over hvad du laver, når de 4 ryttere pludselig viser sig. Måske sidder du og drikker denne øl.”

Derefter bliver de lidt lommefilosofiske om, hvordan man kan leve et godt liv. ”Lev et inspireret liv. Find muligheder i alting for at gøre en forskel. Søg nye og spontane eventyr” Det er fint – lidt rodet dog, og der står ikke noget om øllet.

 
På etiketten ser vi de 4 ryttere  - en med en le, en med bue og en med sværd. Den sidste holder Lost Abbey’s keltiske kors i hånden. 20. feb. 2010 skrev jeg: Bryggeriet bruger et keltisk kors som logo. Dette specielle kors er designet af Sean Dominguez og de fire arme viser her de fire ingredienser i øl – malt, humle gær og vand. Disse 4 ingredienser er bundet sammen af ringen om korset..
”Judgment Day” er en stærkere udgave af deres anden belgiske øl ”Lost And Found”. Den er brygget 6 forskellige malttyper ( se hjemmeside ) og humlet med Challenger og East Kent Goldings. Der er brugt en belgisk gærstreng. Alkoholprocenten er 10,5% .
Det er en lille øl, lukket med korkprop – det keltiske kors på toppen -  for at give det rigtige belgiske look.
Det er en mørk, uklar øl med cafe latte farvet skum. En kraftig duft af alkohol, mørk frugt, hvor især rosin gør sig gældende ( der er faktisk tilføjet rosin og druesukker ), krydderi og lidt tobak ( jeg er altid lidt usikker på denne note, for jeg kender egentlig intet til tobak, men det er det jeg forbinder det med. ). Fyldig krop – virker lidt prikkende og bedøvende i munden. Dejlig smag af mørke frugter, krydderi og sukker, og i afslutningen en lille snert af engelsk lakrids. Pæn bitterhed vokser lige så stille frem i eftersmagen.
Skulle det endelig komme så vidt, er det ikke den værste øl at sidde med på den yderste dag.
Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar