Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 27. november 2011

Tid til en øl - Krenkerup Juleøl


27. November 2011

Juletiden er over os, selvom det er mere efterårsstorm end vintervejr, der præget tiden. Det er første søndag i advent, og af min kære kone fik jeg i adventsgave en meget speciel juleøl fra Jolly Pumpkin – ”Noel de Calabaza”. Den glæder jeg mig meget til at smage - måske dele med nogen, for det er en større flaske og kender jeg Jolly Pumpkin ret, hører den til i den syrlige ende af skalaen.

I går var det hyggedag, hvor børn og svigebørn kom for at lave adventskrans og dekorationer. Min mor var også med, og det var en hyggelig aften. Jeg delte en ”Krenkerup Juleøl” med svigersønnen.

Krenkerup er et bryggeri, der hører til godset Krenkerup i Sakskøbing. Det stammer fra 1367 ( hvilket står på etiketten).  Man skal ikke tro at bryggeriet er så gammelt, selvom der sikkert har været brygget øl på slottet  i gamle dage også. Øllet bliver brygget på dansk byg, der maltes i Tyskland og man overholder Das Reinheitsgebot. Brygmesteren Constantin Förtner er fra Bamberg i Tyskland og har for nyligt brygget er guldvindende ”Rauchbier”.

Her er der tale om deres ”Juleøl” på 6,3%  - en belgisk inspireret ale med nelliker, vanilje og hele stjerneanis.

Det er en rødlig, klar ale ( den er filtreret ). Godt solidt skumlag og fine bobler. Den har en krydret duft med spor af anis og acetone. Det er formentlig noter fra gæren. Den er frisk, men uden meget kulsyre.

Smagen er maltet og krydret. Man får mindelser om tysk hvedeøl i retning af Aventinus. Det skyldes sikkert at der er tilsat nelliker. Derudover anes der stjerneanis. Lav bitterhed  i eftersmagen. En udmærket juleøl, der fungerer efter hensigten.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar