Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 2. november 2011

Tid til en øl - Ægir Sumbel


2. November 2011

”Sumbel” er et gammelt germansk/nordisk ord for  ”drikkegilde”, så det passer sig fint til en øl fra det ny-oldnordiske bryggeri Ægir, der ligger helt oppe ved Sognefjorden i Norge. Deres restaurant er bygget som et gammelt vikingehus ( 21 sep 11 ). Der er mange nordmænd, der stadig holder af godt brygget øl, og min erfaring har vist mig at der også brygges glimrende øl i Norge – også af andre end Nøgne Ø. Men det er vanskeligt at være norsk ølentusiast, for den norske stat har med sin nypuritanske holdning lagt store forhindringer i vejen for godt øl. Mange nordmænd ser sig nødsaget til at drage mod Danmark for at få fat i specialøllet bla. her i Aalborg hos Vinspecialisten og Ølkonsortiet.

For at norsk øl kan sælges udenfor Vinmonopolet må alkoholprocenten ikke overstige 4,7%, og denne sorte porter – ”Sumbel” – overholder da også denne grænse.

Det er en sort øl med lysebrunt skum. Man mødes af en aroma med malt og mælkechokolade, samt en anelse humle i baggrunden. Den har en god fylde trods sine 4,7%, men er let at drikke. Der er sødme fra chokolade og lidt mælkepulver, en lidt ristet note fra kaffe. En venlig porter, der klarer sig ganske godt i betragtning af sine 4,7%

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar