Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 17. november 2011

Tid til en øl - Gran Canaria / Bush Ambre


17. November 2011

Den sidste dag på Grand Canria ville vi sole os ved poolen, men det var overskyet, og da vi havde siddet lidt i badekåber opgav vi, og besluttede at tage bussen til Las Palmas. Her fandt vi en anden Desigual butik, der endda havde” Fun day”, så der var yderligere 20% rabat. Vi fik altså varerne til halv pris, da der var 30% rabat i outlet-afdelingen. Så fik vi da noget ud af dagen.

Om aftenen tog vi til nabobyen Puerto Rico, der også består af hoteller og restauranter. Vi havde set en indisk restaurant, hvor vi ville spise. Da vi sidste år var på Tenerife havde vi fundet et belgisk ølhus, men det havde vi ikke set tilløb til på Grand Canaria. Og så pludselig  på vej til den indiske restaurant, så vi ”Wig Wam”. Det er et underligt sted med indianere og lign.- men de reklamerer også med ”Belgian beer”, og har en side med forskellige typer. Leffe, Kwak, Duvel, Judas, Hoegaarden,og Delirium Tremens. Der er ingen trappistøl.

Jeg valgt en ”Bush” på 12.0%. Det er ”Bush Ambree”, men det stod ikke på kortet. Jeg har tidligere smagt deres juleudgave (30. dec. 08 ), der så vidt jeg har forstået er en variation af ”Bush Ambree”.
”Bush Ambree” stammer fra 1933, men Brasserie Dubuisson der laver den er fra 1769. Bryggeriet ligger i det vestlige Belgien i nærheden af Tournai, og har været i familien Dubuissons eje siden 1890,erne. Denne øl kaldes også ”Scaldis” fordi Anheuser-Busch ( det store amerikanske bryggeri med Budweiser ) anlagde sag mod Dubuisson, fordi navnet mindede om deres. Derfor hedder den ”Bush” i Europa og ”Scaldis” i USA. ( ”Scaldis” er det engelske ord for floden Schelde )
 
Det er en uklar, orangegylden ( ambree ) øl med svagt skum, der hurtigt forsvinder. Der er lys frugt, alkohol og sødme i aromaen. Den er varmende og en smule udfordrende i munden. Smag af sukker, alkohol og frugt, især en tydelig note af abrikos. Lang eftersmag med sukret bitterhed.
Karakter 5
Det var dejligt at finde en belgisk ale ovenpå alle de pilsnere.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar