Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 22. november 2011

Tid til en øl - Skovlyst Julebryg


22. November 2011

Ude i Hareskoven ligger bryghuset og restauranten Skovlyst. På etiketten kan vi se et idyllisk billede, hvor alt er dækket af sne, samt 2 kravlenisser med hvert sit ølkrus. Skovlyst brygger med stor udnyttelse af skovens ingredienser, og til denne ”Julebryg” på 6,5% har de været ude at plukke friske fyrrekviste. Der er også tilsat forskellige typer nøddesirup og kanel.

Tilsætninger i juleøl er meget almindeligt, men ind i mellem bliver det overdrevent. Jeg har smagt juleøl med kardemomme, nelliker, kanel eller gran, hvor det er blevet lidt for lystigt – i hvert fald til at man har lyst at drikke en hel flaske. Her gælder i høj grad sætningen – ”Lidt, men godt”.

Og det lever Skovlyst til fulde op til.

Det er en flot, klar, rødlig ale med et væld af bobler og kraftigt hvidt skum ( en anelse knækket hvid ). Der er en behagelig frugtig aroma. Det er ikke så meget fyr/gran – mere syrlige æbler og kløver.

Den har en god fylde, men med en lidt prikkende karakter. Smagen er rund og afdæmpet. Der er ikke dømt juletræ. Faktisk er fyrrenoter næsten ikke til stede. Derimod synes jeg der er mynte, æbler og skovsyre og disse lidt syrlige noter er balanceret at karamel fra malten. Men alt sammen nedtonet. En virkelig behagelig øl, der falder godt i min smag. Den bliver man ikke træt af. God til julefrokostbordet.

Karakter 4+            

Visse steder karakteriseres den som en belgisk ale, men det synes jeg slet ikke der er tale om. Den minder mere om en engelsk amber ale.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar