Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. november 2011

Tid til en øl - Lervig Lucky Jack


 3. November 2011

I dag har vi haft en hård dansetime. Vi går på 2 hold, men nu er der en pause imellem, hvor man kan slappe af og hygge sig med de andre. Til gengæld er den anden time en tekniktime, der er væsentlig bedre ( og hårdere ) end den ekstra time vi før havde. Men det er utroligt, så megen energi man samtidig får af at danse.

Der var altså brug for en frisk og tørstslukkende øl, da jeg kom hjem. Den eneste i skabet, der rigtig opfyldte disse krav var ”Lucky Jack” fra Aktiebryggeri Lervig.

”Lucky Jack” er en American pale ale, men den er også brygget af en amerikaner. Mike Murphy  fra Philadelphia blev i 2010 ansat ved bryggeriet. Han har før været på Gourmetbryggeriet i Danmark. Han har brygget en serie stærke øl, man kun kan få på Vinmonopolet, og en serie på 3 lettere øl, der kan købes i supermarkeder. Jeg har tidligerer skrevet om ”Betty Brown” ( 01. okt. 11 ) og ”White Dog” ( 13. okt. 11 ). (White Dog” er vist egentlig ikke fra hans hånd ).

”Luck Jack” er brygget med pilsner- og crystalmalt. Humlet med Amarillo, Citra og Chinook

På etiketten ser vi en fisker, der spejder mod horisonten. Det er sikkert Jack, for eller giver det jo ingen mening.Den beskrives som ”florlett, frugtig og forførende frisk” ( fine bogstavrim ) – ”You might get lucky, Jack”.

Det er en smuk gylden øl med hvidt skum, der glimter som små diamanter i lyset. Mange, utroligt livlige bobler. Man mødes af en meget lækker aroma af lemon, mango og ananas. Den føles frisk og let, måske næsten en smule for vandet, men den skal jo overholde alkoholloven ( 4,7% ). Smagen lever desværre ikke helt op til den fantastiske duft. Aromahumlen fortager sig hurtigt og efterlader en ren bitterhed, der til gengæld holder længe. Det er jo ikke det, jeg sætter størst pris på, så…

Karakter 4 ( mest pga. af duften )

De norske bryggere arbejder godt indenfor de rammer – alkohol max 4,7% - de har, og det er lykkedes at skabe en hel del øl med denne procent, der har overraskende meget smag.

Det var den sidste af de norske øl, jeg købte i sommerferien.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar