Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 21. maj 2012

Tid til en øl - Badger Blandford Flyer


21. Maj 2012
Floden Stour i Dorset er et yndet område for fluefiskeri. og den tredje øl til vores ølsmagning er en hyldest til disse tålmodige fiskere, der står dagen lang i brændende sol og venter på at fange noget. Samtidig er området berygtet for nogle store, aggresive myg – ”The Blandford Fly”.  Bryggeriet Badger har tidligere lavet en øl med navnet ”Blandford Fly”, men denne er ”Blandford Flyer”, der henviser mere til fluefiskerne. På etiketten kan man se en af de flotte fluer.
Jeg har lige set en portrætudsendelse om Eric Clapton, hvor det blev oplyst, at han også har en stor lidenskab for fluefiskeri. Måske har han også kæmpet mod de grådige myg i Blandford.
Byen Blandford har haft et bryggeri siden 1777, hvor Charles Hall grundlagde Ansty Brewery. I 1847 gik hans søn i partnerskab med George Woodhouse og dannede bryggeriet Hall & Woodhouse. I 1875 kom grævlinge-logoet ( Badger ) på markedet, og da man i 1900 opførte et nyt bryggeri, tog man navneforandring til Badger.
”Blandford Flyer” er en speciel øl, der også skabte en del uenighed omkring bordet. Det eneste middel, der forekommer virksomt mod de stikkende myg er ingefær ( ginger ) , hvor enzymet zingibain er virksomt. Derfor er der tilsat ingefær i rigelige mængder til denne øl, så man også kan få det indvortes. Måske kan det forebygge myggenes angreb.
Det var dog ikke kun ingefæren, der gav anledning til debat. Alle var enige om, at det er en meget sød øl, og for nogle er det ensbetydende med vammel. Vi nåede frem til, at det var honning, men den ingrediens er ikke anført nogen steder.
Det er en gylden øl på 5,2% uden synderligt meget skum. Man fornemmer ingefær i aromaen, og altså også en udpræget sødme som fra honning. Disse indtryk forstærkes i smagen og selv jeg – der ikke har noget mod søde øl – må indrømme, at den kan blive lidt vammel i længden. Nu var det kun 15 cl, så det var ikke noget stort problem. Ingefæren træder først i karakter ret sent i smagen. Der er stort set ikke nogen antydning af humle, selvom den ingrediens er nævnt . Den burde nok være serveret køleskabskold.
En af deltagerne forhørte sig om muligheden for at give minuspoint, men jeg synes ikke, den er så ringe endda. Det er sjovt at prøve nogle øl, der bevæger sig væk fra den slagne vej, selvom det nogle gange ikke virker helt efter hensigten.
Karakter 3                                                                                      
Vi blev ikke stukket af myg den aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar