Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 22. maj 2012

Tid til en øl - Ugly Duck Sorachi Aced


22. Maj 2012
Sorachi Ace er en japansk humleart, der kom frem i 2007 - 08, hvor der var krise på humlemarkedet. Overalt i den vestlige verden var humlehøsten slået fejl, og man var begyndt at frygte, at man ikke kunne få humle nok . De store koncerter hamstrede, hvad de kunne, for at få de rigtige humlesorter i hus, og de mindre begyndte at se sig om efter alternativer.
Et af disse var Sorachi Ace, der var udviklet af Sapporo Brewing.
Det er en humletype, der advares en smule imod, da den kan udvikle nogle lidt spøjse smagsnoter, bla, tyggegummi. Vi syntes mere det var i retning af dild, hvilket også var en smule anderledes. Det var faktisk en af grundene til at den var med til vores lyse ølsmagning.
Jeg har smagt den på John Bull Pub i slutningen at april, og den kunne heldigvis stadig fås hos Vinspecialisten.
Det er en pale ale på 4,6% – gylden med et let slør. Aromaen går i retning af dild. Min broder fik mindelser om fiskefilet, men det er nok lidt i overkanten – han var nok sulten. Denne smag ( altså dild ) er også fremtrædende i smagen, og hvis man var sidder og venter lidt, dukker der en temmelig kraftig bitterhed frem i eftersmagen.
Det var ikke en øl, der blev drukket særlig meget af – den var nok lidt for speciel. Mere interessant end god, men hvis man ikke prøver noget nyt, komme man jo ingen vegne. Alle syntes alligevel, den var spændende nok at prøve.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar