22. Maj 2012
Sorachi Ace er en
japansk humleart, der kom frem i 2007 - 08, hvor der var krise på humlemarkedet.
Overalt i den vestlige verden var humlehøsten slået fejl, og man var begyndt at
frygte, at man ikke kunne få humle nok . De store koncerter hamstrede, hvad de
kunne, for at få de rigtige humlesorter i hus, og de mindre begyndte at se sig
om efter alternativer.
Et af disse var
Sorachi Ace, der var udviklet af Sapporo Brewing.
Det er en
humletype, der advares en smule imod, da den kan udvikle nogle lidt spøjse
smagsnoter, bla, tyggegummi. Vi syntes mere det var i retning af dild, hvilket
også var en smule anderledes. Det var faktisk en af grundene til at den var med
til vores lyse ølsmagning.
Jeg har smagt
den på John Bull Pub i slutningen at april, og den kunne heldigvis stadig fås
hos Vinspecialisten.
Det er en pale
ale på 4,6% – gylden med et let slør. Aromaen går i retning af dild. Min broder
fik mindelser om fiskefilet, men det er nok lidt i overkanten – han var nok
sulten. Denne smag ( altså dild ) er også fremtrædende i smagen, og hvis man var
sidder og venter lidt, dukker der en temmelig kraftig bitterhed frem i
eftersmagen.
Det var ikke en
øl, der blev drukket særlig meget af – den var nok lidt for speciel. Mere
interessant end god, men hvis man ikke prøver noget nyt, komme man jo ingen
vegne. Alle syntes alligevel, den var spændende nok at prøve.
Karakter 3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar