Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 7. maj 2012

Tid til en øl - Evil Twin 9th Symphony

7. maj 2012

Den 7. Maj 1824 opførte Beethoven sin 9. symfoni på Kärnthnerthor Teatret i Wien. Han havde længe ønske at lave musik til Schillers ”An die Freude”, og havde arbejdet på symfonien i lang tid. På det tidspunkt var Beethoven stokdøv, men havde alligevel en fuldstændig klar opfattelse af klange og melodier i sit hoved. Til førsteopførelsen var Michael Unlauf dirigent og Beethoven stod ved siden af ham på podiet. Da Beethoven kom på scenen var begejstringen så stor, at politiet måtte bede om ro på tilskuerpladserne. Efter den store paukesolo i 3. sats brød bifaldet frem igen og afbrød musikken, men Beethoven kunne ikke høre det. Da var der en, der fik den gode ide af vende Beethoven om, så han kunne se publikums begejstring.

Symfonien regner som et af de største musikværker i historien, og angiver på en måde ”det ypperste”. Det er nok denne opfattelse, der har fået Jeppe Bjergsø fra Evil Twin til at opkalde sin øl efter den. Det – og så det, at denne blonde er lagret på østriske hvidvinsfade.

Det er en klar, gylden øl, der dog bliver en anelse uklar, når der kommer lidt bundfald med. Hvidt let skum, der klæber sig til glasset. Hurtige bobler, der giver lidt mousserende udseende. Dufte af friske vin/cider noter med æble og pære. Skarp i munden med et syrligt pift. En kortvarig sødme blandet med samme noter at syrlig frugt – cider/vin. Afsluttende med et lidt jordslået indtryk og en ret bitter eftersmag. en anderledes blonde og som der står på etiketten: ” The most vinous blonde the world of beer has ever seen” ( Den er vist beregnet til det amerikanske marked. Der er også de obligatoriske advarsler mod at drikke og køre bil - og drikke og være gravid ). ”9th Symphony” er naturligvis på 9,0% alkohol.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar