Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 30. maj 2012

Tid til en øl - Brygværket Herlig Humle

30. Maj 2012

De sidste mange aftener er det blevet for sent til at skrive på bloggen. Lørdag var der Melodi-Grand Prix. Det fleste af sangene var noget skrigeri, og det er vanskeligt at forstå, hvad der ligger til grund for de bedømmelser, der afgives, men Øst- og Balkanlandene                                          har nogle andre ideer om popmusik end jeg har har og der er vildt mange af dem.

Vi havde gæster til aftensmad og bagefter så vi Grand Prix’en. Til maden fik vi en ”London Pride” fra Fuller og senere en ”Pale Ale” fra Sierra Nevada.

Søndag var vi i Hune – i sommerhus hos nogle venner. Det var god grillmad og her fik vi et par øl, jeg ikke tidligere har smagt. Jeg har dog indkøbt begge to, men ikke fået dem smagt. Den ene var fra Innis & Gunn – en stout lagret på irske whiskeyfade. Den var meget anbefalelsesværdig, men mere om det senere. Den anden var aftenens øl – ”Herlig Humle” fra Brygværket.

Jeg har tidligere skrevet om ”Vild Hvede” og det er de to øl, der til dato er kommet fra bryggeriet. Det er Christian Skovdal Andersen fra Beer Here  ( og Bierwerk ( og Ølfabrikken )), der sammen med One Pint har lanceret de to øl.

Dovne bobler stiger op i denne gyldne væske. Der er et let slør og temmelig kraftigt skum på toppen. Det er en pale ale på 5,0%, brygget på nogle af verdens fineste humletyper ( hvilket er en totalt intetsigende oplysning ). Aromaen er præget af lys frugt og citrus fra humlen. Den føles frisk og aggressiv i munden. Smagen domineres af humlen. Der er ikke meget maltsmag til at balancere, men der er jo også mennesker, der faktisk godt kan lide udpræget bitterhed. Det får de sandelig i eftersmagen. En udmærket, god sommer ale, der dog ikke kommer i nærheden af den ”Pale Ale” fra Sierra Nevada, jeg smagte forleden.

Karakter 3+

Mandag var vi igen på besøg til grillmad. Her var det øl fra Svaneke, der stod på menuen, og i går havde vi såmænd selv inviteret på grillmad. Sommeren er vist over os.

Jeg serverede den glimrende ”Isid’or” fra La Trappe i Holland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar