23. Maj 2012
Fanø vestkyst er
vel egentlig bare noget sand og marehalm ( jeg har desværre aldrig været der ),
så overskriften burde nok være Fanø Bryghus: ”Vestkyst”.
Fanø Bryghus
blev stiftet i august 2006, men økonomien var fra starten trængt og på det
tidspunkt blev der etableret mange nye mikrobryggerier, så konkurrencen var
hård. Og i december 2008 måtte bryggeriet lukke.
Det nye Fanø
Bryghus åbnede i Juli 2009. Den ansatte brygger sprang fra dagen før
indvielsen, men siden har et par markante bryggere sat deres præg på
produktionen. Det var Nørrebro Bryghus, der stod for det nye bryggeri på Fanø,
og det var i første omgang Shaun Hill, der fik Fanø Bryghus på ølkortet igen.
Han rejste tilbage til Vermont for at starte et bryggeri der, men hans plads blev
overtaget af en anden amerikaner – Ryan Witter-Merithew.
De nye øl fra
bryggeriet har ofte de samme navne, som de havde i den første tid, men der er
tale om helt andre opskrifter.
”Fanø Vestkyst” er en IPA – den mest humlede øl på bryghusets liste. Der er brugt Nelson Sauvin humle. Øllet vandt i 2010 en smagstest i Norge med de næsthøjeste point, der er givet af Norsk Ølråd.
Det er en
ravfarvet øl ( det finder man nok også på vestkysten ) på 5,7%. Man blive mødt
af en kraftig, frugtig humlearoma. Frisk og skarp i munden, og men en meget
lang, ren bitterhed i eftersmagen. Aromahumlen forsvinder overraskende hurtigt.
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar