Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 31. maj 2012

Tid til en øl - Three Floyds/Mikkeller RugGoop


31. Maj 2012
Goop betyder i følge ordbogen ( amerikansk slang ) – ”en ubehøvlet person” eller – ”en klæbrig, semiflydende substans”. Det er vel i sidste betydning ordet bruges i samarbejdet mellem danske Mikkel Bjergsø ( Mikkeller ) og amerikanske Three Floyds.
De har nu samarbejdet om 4 ”goops”. Den første var ”HvedeGoop” ( med hvede ) – dernæst fulgte ”OatGoop” ( med havre ) – så ”RugGoop”( med rug) og til sidst ”BooGoop” ( med boghvede ). jeg har tidligere skrevet om de tre, men har ikke smagt ”RugGoop” før vi havde den med til ølsmagning. Det var næstsidste øl, og det er åbenbart gået mig til hovedet, for jeg har ikke taget billede. Men den var altså med. ( Se til højre )
Det er alle meget kraftige øl, med masser af malt ( sødme ) og masser af humle ( bitterhed ). Store og komplekse. De har da også alle fået betegnelser som ”Wheatwine” og ”Imperial” knyttet til sig. Som man kan se på de tidligere anmeldelser, ligger de smagsmæssigt tæt op at hinanden, med små variationer. Begge dele kan skyldes min hukommelse, da der er langt imellem jeg har smagt dem.
Men ”RugGoop” adskiller sig umiddelbart fra resten. Betegnelsen er”Ryewine” – brygget på ”masser af rug, malt, lækker humle og gær. Og lidt vand”.
Den er endt på 9,5%. Etiketten vise et kranium med vikingehjelm, nogle aks af rug, nogle humlekogle og det danske og det amerikanske flag. I det danske står der 69, hvilket skulle henvise til ungdomshuset på Jagtvej ( ved ikke helt om det er rigtigt ). I det amerikanske står der 76, hvilket skulle hentyde til uafhængigheden i 1776. ( Three Floyds blev stiftet i 1996 ). Alt sammen en smule ugennemskueligt.
Det er en orange, sløret øl. Aromaen er sødme og alkohol. Det er ikke anderledes end de andre ”goops”, men her finder vi også tydelige noter af rugbrød. I en grad, der overvældede alle omkring bordet. Allerede her fløj superlativerne rundt i lokalet. Det er en frisk øl med en skarp, let aggressiv kant. Også i smagen dukker sødme op som det første indtryk ( ligesom i de andre ), men så trænger rugbrød med skorpe sig på, inden en kraftig bitterhed afslutter. Den virker til at balancere indtrykket optimalt. Der var bred enighed om, at dette var aftenens suverænt bedste øl.
Karakter 5Ingen kommentarer:

Send en kommentar