Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. maj 2012

Tid til en øl - Søgaard Jutland Smoked Porter / Madam Weizen

14. Maj 2012

Ølfestivalen 2012 er overstået, og heller ikke denne gang var det muligt for mig at komme dertil. Torsdag og fredag er jo arbejdsdage, så det er udelukket og med vores øveplan til Skansespillet, er det også svært at komme afsted om lørdagen.

Så jeg tog i stedet på Beerwalk her i Aalborg med vennerne. Jeg havde fået et beerwalk-kit med tilhørende aftensmad i fødseldagsgave, og nu kunne vi komme afsted.

Vi startede på Søgaards Bryghus og faktisk besøgte vi kun 3 af de 6 ølsteder denne gang.

Hos Søgaard lagde vi ud med en ½ liter, inden vi gik i gang med vores rigtige Beerwalk ( 15 cl af hver øl ). Vi kunne sidde udenfor i solen, så det var fint.

”Jutland Smoked Porter” er en øl som Ilan Klages-Mundt brygger i maj 2011. Han er amerikaner og på cykelrundtur i verden for at udforske forskellige landes øl traditioner. Han har brygget øl hos flere bryggerier. I Danmark har han også lavet øl på Fanø Bryghus.

Denne porter er laver på flere specialmalte – naturligvis også røgmalt, og den er lagret på sydafrikanske Pinot Noir-fade i mindst 3 måneder. Den er på 6,5% og er en mild og behagelig røgøl.

Fuldstændig sort med beige/brunligt skum. Mild røgaroma med en anelse lakrids. Den føles yderst behagelig at drikke. Smag af brænderøg, lidt sødme og lidt skarpe noter – sikkert fra fadet. Jeg har det sidste stykke tid smagt adskillige milde røgøl – både Krenkerup og Dark Horse. Det lader til at være den nye trend. Men det er jo også svært at overgå originalen på dens egne præmisser.

Karakter 4


Derefter startede Beerwalken med en ”Madam Weizen” ( de andre tog en ”Klosterbryg” og en IPA (så vidt jeg husker )). Det var måske ikke helt fair overfor den, at have indtaget en porter lige inden. Det kan godt være svært for en hvedeøl at følge med der. Den er lys, gylden ( kan minde lidt om morgenurin ). Den er ikke særlig kraftig, hverken i aroma eller smag. Den virker parfumeret, med lidt appelsin/citrus og hvedegærnoter. Sikkert frisk en varm dag på torvet, men ikke noget, der gør stort væsen af sig.
Karakter 3
Derefter gik vi på Klostertorvet, hvor vi fik lidt at spise og en Jacobsen ”Brown Ale” til.

2 kommentarer:

  1. Jeg må desværre skuffe dig. Jutland smoked porter har aldrig været nærheden af et fad og det er falsk marketing. Jeg var der da den blev brygget, jeg arbejdede for Søgaards da den blev lageret, overført og flasket. Det tætteste det øl var på et fad var ca. 4m.

    SvarSlet
  2. Øv - så det er bare fup og fidus det hele. ja,ja - den smager jo godt nok endda - men ØV!

    SvarSlet