Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 16. maj 2012

Tid til en øl - Ugly Duck Nelson / Dupont Saison Dry Hopping 2012


16. Maj 2012

Vores Beerwalk sluttede på John Bull Pub. Der var ikke overfyldt, så vi fandt nemt et bord. Alle var vel i København til ølfestival. Jeg havde tidligere smagt den friske sommer ale fra Ugly Duck – ”Nelson Pale Ale”. Den er brygget på Nelson Sauvin humle, der har flere frugt/drue-noter end andre humletyper. Den kan dog i visse tilfælde give en aroma i retning af kattetis. Det var heldigvis ikke tilfældet her.

Ugly Duck er en nyt bryggeri, der er tilknyttet Indslev Bryggeriet på Fyn. De brygger jo kun hvedeøl, men havde en ide om at udvide med andre øltyper. Da Martin Jensen fra det hedengangne Raasted bryghus blev ledig på markedet, kontaktede de ham for at have en innovativ og erfaren brygger til at stå for den nye serie.

Indslevs logo er en smuk svane, og med denne skifting tilknyttet bryggeriet, er det meget naturligt at kalde den for ”Ugly Duck”. Logoet er heller ikke ligeså stilfuldt


Nelson” er en pale ale på 4,6% - nærmest skabt til den ( forhåbentlig ) varme sommer. Det er en let sløret øl. Smuk korngylden. Frugtig aroma fra Nelson Sauvin med noter af ananas og mango. Letdrikkelig – det er godt med smagfulde, lette øl i sommervarmen. Frugtig smag, der slutter af i en fin humlebitterhed ( 30 IBU ).
Karakter 4



Derefter smagte vi den nye udgave ( 2012 ) af Dupont Saison Dry Hopping. Den er lavet i små mængder ( very limited release ) – 300 fustager og 500 nummererede flasker. Den originale Saison Dupont er humlet med East Kent Goldings og Styrian Goldings, og 2011 udgave var vist nok tørhumlet med Amarillo-humle. Det er ikke lykkedes mig at finde ud af om det er det samme i år, men jeg synes umiddelbart, at det er en ganske anderledes smag.

Det er en lys sløret, orangefarvet øl, der afgiver en ret parfumeret aroma. Der er krydderi og lys frugt. Den minder mere om en traditionel witbier med koriander og appelsin end om sidste års udgave. Måske var rækkefølgen gal – ovenpå ”Nelson” – men den fangede hverken mig eller vennerne. Den virkede simpelthen lidt for parfumeret.

Karakter 3

Mens vi sad og udvekslede iagttagelser, kom der en mand hen og forærede mig en øl. Jeg blev en smule overrasket, men det var en far til en af mine guitarelever, og sønnen var så glad for at spille, at jeg skulle da have en øl. Det er jo herligt – både at få anerkendelse og også at få øl. Nu skal vi bare have flere forældre til at gå på pub. Jeg er ikke helt klar over, hvilken øl det var, men den kunne godt minde om en ”Clipper” fra Nibe Bryghus.

Mens jeg drak den, gik de 2 venner om bord i en ”Beer Geek Breakfast” og bagefter købte vi et par flaskeøl – ”Old Engine Oil” og ”Straffe Hendrik Quadrupel”

En rigtig dejlig ølaften i Aalborg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar