Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 6. maj 2012

Tid til en øl - Meantime Coffee Porter


6. Maj 2012

Der har ikke været meget tid til at ligge på sofaen i denne weekend. I går var vi til en lang og dejlig bryllupsfest hos min nevø. De blev gift i Klosterkirken og holdt samtidig med barnedåb for deres yngste. Det var vældig fint, og bagefter tog vi til fest på Sohngaardsholm Slot. Først kaffebord og senere buffet. Jeg drak en smule vin, for jeg var toastmaster og skulle holde tale og spille guitar som den sidste i rækken, og så går det ikke at være plørefuld. Derefter holdt jeg mig til cola, for så kunne jeg køre hjem. Øludvalget var alligevel beskedent – Royal Pilsner og Classic. Jeg prøvede faktisk en Classic efter kaffen, men den var underlig syrlig, som om deres anlæg ikke helt var i orden. Så der var ingen grund til at fortsætte i det spor. Festen varede til ud på natten, så vi kom sent i seng.

I dag har vi været til konfirmation i Hørning med 2 søde tvillingepiger. Selvom vi kun kendte værtsparret, gik snakken med de andre gæster utroligt godt, så det var også en meget hyggelig dag. Her var der også vin til maden. Og selvom det var god vin, drak  jeg ikke så meget, så jeg kunne godt køre hjem senere på dagen.

Og så satte jeg mig her, for at slappe af med en mørk øl.

Bryggeriet Meantime ligger i Greenwich, England. Jeg skrev om bryggeriet i januar. De sælger en del øl i små 33. cl flasker, der ser ud som om de er skåret over på midten. Jeg synes det ser vældig flot ud, og kan godt lidt, når der også eksperimenteres med formerne.

Deres ”Coffee Porter” er på 6,0% og der reklameres med: ”Each serving is equal to one cup of coffee”. Måske er det en dårlig ide at drikke den lige inden man skal i seng.

Oprindelig var det Englands første øl, der bar Fairtrade-logoet, men man har ændret på opskriften for at balancere kaffen og malten, så der er nu ikke nok kaffe i, til at få mærket. Men det er de samme Faitrade Araba Bourbon bønner fra Rwanda’s Abuhuzamugambi Co-operative, man stadig benytter.

Det er en kulsort øl, der ligner kaffe. Skummet forsvinder temmeligt hurtigt. Det har en beige/brunlig nuance. Tydelig aroma af kaffe og mælkechokolade. God fyldig krop uden at være tung. I smagen er der ristet malt, ristet kold kaffe og den har en tør eftersmag med bitterhed – mere fra kaffen end fra humlen, virker det som om. Jeg synes faktisk det er en af de bedre kaffestouts, jeg har smagt.

Karakter 4

1 kommentar:

  1. Bestemt min yndlings kaffe-øl - der er bare langt imellem jeg møder den på hylderne.

    SvarSlet