Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 20. januar 2009

Tid til en øl - Amager Dragør Tripel

20. Januar 2009
Efter en formiddag med audition til en musical som Amatørteatret Skansen vil opføre til sommer, drog vi af sted til 3 dages velværeophold på Skodsborg Kurhotel. Det var et dejligt sted. Værelset var stort og flot med himmelseng og lænestole og et stort badeværelse. Der var en meget lækker badekåbe til låns og 2 badetøfler, når vi skulle ned til badeafdelingen.
Badelandet bestod af et 16 m basin ( hvilket ikke er meget for min kone, der er vandt til 50 m ), et varmtvandsbasin og en spa, der ikke helt var varm nok. Derudover var der sauna og dampbad og et koldtvandsbasin til at dyppe sig i. Vi slog et smut ned og prøvede de forskellige faciliteter.
Aftensmaden blev indtaget i stedet restaurant ” Frederik og Louise”. Frederik VII købte stedet i 1852 og boede der hver sommer sammen med Grevinde Danner ( Louise Rasmussen ). Efter kongens død beholdt Grevinde Danner bygningen. Badesanatoriet åbnede i 1898 under ledelse af læge Carl Ottosen fra Adventistkirken.
Vi mødte op som de første præcis kl. 18 og blev mødt med et ” Så går det løs” og i løbet af sådan en lørdagaften var der virkelig fart på. Der var mange tjenere og det var en meget behagelig betjening, vi blev mødt med. Vi skulle have haft en 3 retters menu, men som et januartilbud havde de en 4 retters menu til samme pris. Og det var virklig gourmetmad. Der var først en lille appetizer bestående af tomatpesto med hvidløg med lækkert brød til.
Forretten bestod af antipasti – Laks i kapersmarinade – Linsesalt med Seranoskinke – Bagt aubergine med let røget hane. Meget forskellige smagsindtryk, men fantastisk. Det varslede godt for resten af måltidet. Og vi blev ikke skuffede.
Anden ret var en suppe, eller rettere… Hummerbisque med torskesuffle. Meget kraftig duft og smag. Virkelig en nydelse.
Derefter Farseret oksemedalion på rodfrugtsgratin, garneret med svampe, hindbær og rabarber. Dertil citronkartoffelmos. Noget af det allerbedste ved denne type mad er de mangfoldige smagsindtryk man får, når man sammensætter de forskellige ingredienser på forskellig måde. Vi sad og glædede os… og så skulle vi jo spise der 2 gange til.J
Vi sluttede af med Mangoterrine med chokoladesorbet.
Til måltidet var der sammensat en vinmenu, men desværre ingen ølmenu ( det har ikke vundet indpas så mange steder endnu ). Men de havde et udvalgt af danske specialøl. Lidt spredt fra forskellige bryggerier – en enkelt fra Amager, en fra Skovlyst og en fra Midtfyn osv.
De manglede en øl, der kunne erstatte rødvinen og som kunne passe til oksemedalionen – en mørk belgier eller måske en stout. Så jeg valgte en lys tripel fra Amager Bryghus og håbede den havde kraft til af kunne bruges.
”Dragør tripel” er på 9,0%. På etiketten står der lidt om Dragørs lokalhistorie – en fin ide, vi også så ved Christianshavns Pale ale. På flasken stod der den var brygget på byg, hvede og havre ( hvilket ikke fremgår af hjemmesiden ) og krydret med koriander. Det er som traditionelt også tilsat ekstra lyst kandis. Den er eftergæret på flasken.
Det er en gylden lys øl med kraftigt skum. Duften er krydret af koriander og appelsin ( selvom de selv hævder der er mango og passionsfrugt ) Den føles frisk og livlig i munden, men smagen er fyldig og kraftig nok til at gøre sig gældene til maden. God eftersmag med noter at eksotisk frugt og en tydelig bitterhed til allersidst ( Hallertau 34 IBU )
Karakter 4+
Vores velværeophold var begyndt yderst lovende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar