Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 28. januar 2009

Tid til en øl - Morland Hen's Tooth

28. Januar 2009
”Hønens tand” er da noget af en mærkelig betegnelsen for en øl, men en del af forklaringen er at dette er storebror til Morlands fine bitter ”Old Speckled Hen” ( 16 aug 08 ). Denne øl blev jo brygget til MG-fabrikkens 50 års jubilæum og navnet hentyder til en gammel plettet bil på fabrikken - ”the old speckled one”. Dette blev så omtydet til ”Old Speckled Hen.”.
”Hen’s Tooth” betyder en sjældenhed – ”As rare as a Hen’s Tooth” og  på etiketten står der – ”a combination af stregth and character, that’s as rare as a ….Hen’s Tooth ”
Det er en strong ale på 6,5% og man har forsøgt at forstærke alle indtryk. Den er brygget på Pipkinmalt og krystalmalt. Humlet med Challenger og Goldings og brygget med Morland over 100 år gamle gærstamme. Den eftergærer på flasken. Den er brygget på Grene King Bryggeriet i Suffolk, og de har justeret vandet så det minder om vandet i Morland.
Det er en gylden ale med et lidt rødt/orange skær. Duften er en smule sødlig, samtidig med at man fornemmer lidt blomst fra humlen. Skummet er meget blødt og kraftigt og øllet føles en smule påtrængende og skrapt. Egentlig ikke decideret behageligt. Smagen stikker lidt i alle retninger. Der er en parfumeret note af blomster, samtidig med en markant humlebitterhed, og så fornemmer jeg hele tiden en mærkelig sødme, der dog ikke formår at balancere denne øl. Eftersmagen er meget bitter uden formildende omstændigheder. Det er en øl, der vil for meget. Derfor er den ikke i balance. Humlebitterheden er alt for udpræget og ikke modsvaret af fylde. Jeg vil til enhver tid foretrække ”den gamle plettede høne”. Der er ingredienserne meget bedre sammensat.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar