Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 27. januar 2009

Tid til en øl - Monty Python's Holy (Gr)ail

27. januar 2009
Monty Python har eksisteret i mange år og i starten lavede de TV med mange korte sketches. Mange af dem er uforglemmelige, morsomme – mens andre bare er dybt mærkelige. Men der blev eksperimenteret med mediet og udsendelserne er blevet eksempler på typisk engelsk humor. De lavede jo også en del spillefilm, hvor de bedste nok er ”Life of Brian” og ”Monty Python & The Holy Grail”.
I anledning af Mont Python’s 30 års jubilæum blev der udsendt en øl med navnet ”Monty Python’s Holy (Gr)ail”. Den blev lavet af bryggeriet Black Sheep, der ligger i Yorkshire – i byen Masham.
I 1988 overtog Scottish & Newcastle det gamle bryggeri i Masham; ”T & R Theakson”. Paul Theakson, hvis familie havde ejet bryggeriet i 5 generationer, besluttede at starte et nyt bryggeri, men i stedet for at købe nye bygninger og udstyr ( der var for meget masseproduceret intetsigende øl ) købte han nogle gamle bygninger, der engang havde huset Mashams andet bryggeri. ( Nu husede det kun rotter og mus. ). Udstyret købte han rundt omkring i England, når et bryggeri skiftede til mere moderne inventar, og på den måde fik han skabt et lille landsbybryggeri i 1992. Men han kunne ikke kalde det Theakson, for det navn blev stadig benyttet til hans tidligere produkter ( bla ”Old Peculiar” ), men byen var tidligere kendt for sine store fåremarkeder. Sheep Brewery lød lidt tamt, så det blev til ”Black Sheep Brewery ”.
Det er jo en fantastisk god historie og man bliver jo også hurtigt fanget ind af Monty Python-øllens gode etiket, hvor der bla står ” Tempered over burning witches” som forklaring på brygmetoden,
Men desværre står indholdet ikke helt mål med ydret.
Det er en rødgylden øl med en hel del slør. Alkoholprocenten er 4,7% som normalt for en engelsk bitter. Skummet er tæt og hvidt. Aromaen er præget af en lidt sur duft og brændt malt som i en nisseøl. Øllet virker noget aggressivt i munden på en skarp og snerpende måde. I eftersmagen finder vi desværre igen den lidt sure smag af karklud og en ellers markant bitterhed. Øllet virker en del bedre sammen med mad, der jo slører det sure islæt en del.
Når den får karakteren 2+ er det lidt pga historien . Jeg håber, at de andre øl fra Black Sheep er af bedre kvalitet, og det er de sikkert, for bryggeriet lever i bedste velgående.
Det skal lige nævnes at deres hjemmeside www.blacksheepbrewery.com har en del funstuff, hvor man kan finde ord, spille memory og svare på en Pubquiz. Meget fornøjeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar