Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 22. januar 2009

Tid til en øl - Indslev Spelt Bock / Midtfyn IPA

22. Januar 2009
Mandag morgen fik vi igen en dejlig morgenbuffet og slappede af om formiddagen med at læse og bade. Til frokost fik vi en frokostbuffet i restauranten. Her var masser af veltillavet mad, men det kom slet ikke på højde med aftenens udskejelser.
Baren har et lille fast repetoire med 5 forskellige øl + en ”månedens øl”. Den gang var det ”Spelt Bock” fra hvedebryggeriet i Indslev. Jeg har tidligere skrevet om deres fantastiske ”Hvedebock”
( 14 okt 08 ) og om ”Sort Hvede” (26 sep 08 ). Denne øl ( 7,0 % ) er brygget på byg-, hvede- og rugmalt samt umaltet mørkristet spelt. Det er med til at give den mørke farve til øllet. Skummet er derimod hvidt, hvilket indikerer at den benyttede malt ikke er så mørk. Den har da også en lethed, der gør at den er let drikkelig. Stilen minder i det hele taget meget om den tysk ”dunkel” Det er en livlig øl og smagen er ristet, men slank og der er en fin eftersmag. 
Karakter 4
Om eftermiddagen tog vi kystbanen ind til København for at gå på shopping. Der var udsalg og vi fik købt en indisk bluse i Pureheart, en japansk skål til min datter, et par sofapuder til min anden datter og et par glas. Jeg ville gerne have haft en badekåbe, som den vi havde fået udleveret på hotellet, men det fandt vi ikke, og de sælges ikke på stedet. Turen skulle være endt på Nørrebro Bryghus, men det lå noget udenfor ruten, så det blev ikke til noget denne gang.
Det var noget gevaldigt rod med at finde det rigtige tog hjem. Skiltningen på togene var så mangelfuld, at ikke bare vi, - men også københavnere, der tager turen daglig, - havde svært ved at finde det rigtige tog. Man ved simpelthen ikke om toget standser ved alle stationer eller er gennemkørende. Det er noget sjusk.
Vel tilbage gik vi til turens sidste luksusmiddag. Desværre svigter min hukommelse mig lidt, men…
Forret – Røget skinke med ???????
Hovedret – Lammekølle med saltkartofler, dertil selleripure og mos af søde kartofler, samt rabarber og tranebær.
Dessert – Tærte af citronmousse og vanillieparfait med nødder.
Vi sluttede af med kaffe og te.
Til denne menu valgte jeg den sidste øl fra sortimentet som jeg ikke havde smagt tidligere, nemlig en ”IPA” fra Midtfyns Bryghus. Brygmesteren Eddie Szweda er amerikaner og brygger med amerikansk inspiration. Denne IPA på 7,3% er humlet med de amerikanske humlersorter Cascade og Centennial. Det er en mørkgylden øl med lyst skum. Duften er præget af grape fra humlen Den har en behagelig friskhed og en kraftig, fyldig smag af citrus og grape. Der er en markant bitterhed i eftersmagen.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar