Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 9. januar 2009

Tid til en øl - Pacific Summer Ale / Dark Island Reserve

8. januar 2009
Så er det atter tid til en øl. Eller rettere tid til at skrive om en øl. Og nu er der igen mulighed for det.
Der har været problemer med at logge på internettet i et stykke tid, og selvom PC’en nu har været en tur på skadestuen, virker den ikke helt på det gamle niveau endnu, synes jeg. Der havde sneget sig et program ind, der udgav sig for at være et antivirusprogram, men som ikke kunne fjernes igen. Det er da i det mindste væk nu..
Nytårsaften var vi 3 familier samlet til fest, hvor menuen stod på dejlig fiskesuppe og en fiskeanretning med alt godt fra havet. En af gæsterne havde en dejlig hvidvin med som passede meget fint til maden. Inden da havde vi fået kaffe om eftermiddagen og den blev fulgt op af en frisk og humlet øl fra Nørrebro Bryghus – ”Pacific Summer Ale”. Som navnet antyder, er det en øl, der lægger sig tæt op at ”American Pale Ale”- stilen fra Californien.
Nørrebro ”Pacific Summer Ale er en lys gylden øl med hvidt skum. Duften er frisk af citrus fra humlen og øllet føles livligt pga. kulsyren. Samtidigt er den let, næsten en smule vandet. Smagen er præget af humlen med noter af grape og fyrrenåle, hvilket giver en lidt skarp smag. Eftersmagen er god og humlet.
Karakter 4
Ud på aftenen nød vi lidt mere øl. Vi havde ”Fuller’s 1845” på programmet ( 20 Aug. 08 ) og en Pale Ale på dåse fra Ølfabrikken. Gourmetbryggeriet har jo opkøbt Ølfabrikken og lancerer nu dåseøl under dette navn. Men det virker ikke som Ølfabrikkens øl. Dertil er den for ordinær. Det er en udmærket ale i engelsk stil med fyldig smag, der dog har tendens til at blive for tung og for sur. Humlen giver en floral, lidt parfumeret smag, men balancen er ikke helt i orden. Indtrykket er lidt kedeligt og tungt. Det er ikke en nødvendig øl på det danske marked. Der er masser af bedre alternativer.
Karakter 3
Vi sluttede af med en dejlig mørk WhiskyStout fra Orkney-øerne – ”Dark Island Reserve” på 10,0%
Jeg smagte den første gang ved ølfestivalen i Århus. Den findes i meget begrænset oplag. Den øl, vi fik her til nytår, var brygget d. 5 Juli 2007 og er lagret på Fad. nr. 4 i 3 måneder. Dette fad har tidligere indeholdt Orkney Single Malt Whisky.
.Det er en meget mørk, ugennemsigtig stout med  brunt skum, der jo tyder på masser af mørk ristet malt. Duften er kraftig og ristet, men samtidig er der noter at chokolade og kaffe. Øllet fylder godt i munden og smagen er meget fyldig. Whisky lagringen trænger igennem, så man klart fornemmer noter fra fadet, men den smager selvfølgelig ikke som whisky. Dertil træder den ristede maltsmag for tydeligt igennem. Det er en meget spændende øl, og som de whiskylagrede øl ofte er – temmelig dyr. 130 kr. for 75 cl, så den kan jo nok konkurrere med vinen på prisen.
Karakter 5

Aftenen sluttede af med russisk Champagne og festfyrværkeri med raketter, som det hører sig til.
Selvom det nu er en smule forsinket, vil jeg gerne ønske alle ”Et godt nytår”. Jeg håber, der bliver tid til masser af gode smagsoplevelser i 2009 også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar