Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 29. januar 2009

Tid til en øl - Kwak

29. Januar 2009
Vi går stadig til dans om torsdagen, og vi synes stadig der er fantastisk sjovt. Man bliver simpelthen i godt humør. Det skal være slemt før vi aflyser det. Og nu kan vi halvdelen af dansene – ellers som min kone siger: ”Kan og kan…. ?”. Vi har lært de absolut enkleste grundtrin til halvdelen af dansene. I dag startede vi på Samba og lærte de første trin der. I nogle af de andre danse er vi såmænd ved at kunne en del variationer. Der var en enkelt variation, der ikke sad helt fast, så vi øvede, da vi kom hjem. Nu er vores stue ikke stor nok til rigtig at danse i, så vi øvede i indkørslen og carporten. Jeg håber ikke vores naboer holdt for meget udkig i gadespejlene. Men sjovt er det altså.
Så kunne jeg roligt sætte mig og nyde en dejlig belgisk øl. En ”Kwak” fra bryggeriet Bosteel. Det mest specielle ved Kwakøllen er glasset. ( se billede ). Dette glas siges at være kreeret af Pawel Kwak, der ejede en lille landevejskro - ”De Hoorn” - i Derdermonde ( en by, der desværre er kommet på landkortet for nylig pga. en rædselfuld forbrydelse, begået af en sindsforvirret mand ). Der kom en del diligencer forbi, men kuskene måtte ikke forlade vognen og kunne derfor ikke nyde en forfriskning på kroen. Pawel Kwak opfandt så dette glas, der kunne sættes fast i et lille indhak i kuskesædet, så det stod fast under kørslen. Vældig smart.
Om historien holder, vides ikke helt. Der er nogle, der mener at både øllen og glasset blev lanceret i 1980erne. Bosteel hævder, at det er en sand historie, og det er den gamle opskrift, de har fundet og fulgt. Det er sjovest, hvis de har ret, så det tror jeg på.
Glasset er kugleformet, så det kan ikke holde balancen. Derfor har man opfundet dette monstrum af en holder ( det er i alt fald nyt ). Man kan tage glasset ud eller simpelthen løfte holder og glas på en gang. Man skal passe lidt på, når man drikker. Det er en almindelig spøg, at få folk til at drikke øllet i en slurk, men når man har nået indsnævringen, kommet det sidste ud som en eksplosion, og man bliver gennemvåd af øl. ( jeg har ikke prøvet det ).
Som man kan se af billederne skal man ikke bare hælde øllet i ( ups - det havde jeg lige glemt ), men derimod holde glasset skråt og hælde forsigtigt. Ellers skummer det vel meget.
Det er en blommefarvet øl på 8,0%. Der er tilsat en del ekstra kandis, hvilket allerede fornemmes i duften. Her er også lidt blomme og banan. Øllet føles levende i munden, uden at det bliver for anmassende. Smagen er meget sødlig og jeg fornemmer svesker og blommer og en svag note af vanilje. Der afsluttes med en krydret smag, med et strejf af peber. Der er næsten ingen bitterhed i eftersmagen, men sødme og krydderi.
Det er helt klart en dessertøl til at nyde efter maden.
Jeg kan jo godt lide søde øl ( jeg kan også lide humlede, krydrede, syrlige, stærke og kraftige øl ), så jeg giver den…
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar