Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 26. januar 2009

Tid til en øl - Barbar Vinterbock

26. Januar 2009
Forleden til ølsmagningen var der en enkelt øl, jeg ikke tidligere havde smagt – ”Barbar Winterbok” fra Brasserie Lefebvre. Bryggeriet ligger i Quenast lige syd for Bruxelles. Bryggeriet stammer fra 1876, men var lukket fra 1916 da den tyske besættelsesmagt beordrede en metalindsamling i hele området og brygudstyret blev pillet ned. Først i 1921 kom der atter gang i kedlerne.
Man brygger en serie ved navn Florette og fra 1996 også ”Barbar”, der er en krydderøl, hvor der er tilsat honning. I 1997 udsendte man så ”Barbar Winterbok” 8,0%. Barbar-serien er på deres hjemmeside omtalt som en lagerøl, altså en undergæret øl, men det er ikke det indtryk man får, når man smager den.
Det er en meget mørk øl med et rødligt strejf i lyset. Skummet er hvidt og forsvinder hurtigt, men de små smageglas gør nu aldrig noget godt for skum. Duften er sød med svagt præg af honning og krydderier. God fylde i munden og smagen er dejlig og nuanceret. Den er præget af frugt og krydderier, men der er ikke nogen specielt smagsnote, der skiller sig ud og dominerer. Ikke engang honningen trænger sig på, men den er jo nok med til at give det sødlige indtryk. Eftersmagen er fin uden den store bitterhed.
Karakter 4
Barbar – fik vi at vide – er det flamske ord for valkyrie; de gudinder i den nordiske mytologi, der hentede de faldne krigere og førte dem til Valhal. Her kunne de jo så passende nyde et krus mjød ( der jo er lavet på honning ) eller måske denne drik, der tager et par skridt i den retning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar