Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 17. januar 2009

Tid til en øl - Rogue Dead Guy Ale

16. Januar 2009
”Dead Guy Ale” lyder og ligner den øl som ”Pirates of the Carribean” må have drukket. På etiketten ser vi et skelet, der sidder på en øltønde med et skummende krus øl i hånden. Men det er ikke en piratøl. Den er brygget til Mayaernes Day of the Dead ( 1. nov. ), der jo også er Allehelgens Dag. Så det er formodentlig en glad Maya-indianer der sidder på tønden. Brygget i starten af 2000 til private fester, men blev hurtigt meget populær. Især blandt Grateful Dead fans. Den har siden vundet sølvmedalje i 2005 – 06 - 07 ved World Beer Championships.
Bryggeriet Rogue blev grundlagt i 1988 af Jack Joyce, Rob Strasser og Bob Woodell. Det første bryggeri lå i Ashland, Oregon, men efter en oversvømmelse flyttede de til Newport.
”Dead Guy Ale er brygget som en tysk Maibock, men med Pacman overgær, så det er en ale. Der er benyttet Northwest Harrington, Klages Maier Munich og Carastan-malte.
Humlen er Perle og Saaz ( IBU 40 )



Det er en smuk gylden, klar øl med en kraftigt og blødt skumtop. Mange små bobler stiger hurtigt til vejrs. Aromaen overasker , fordi man venter amerikansk citrusduft, men den er afdæmpet med en del sødme og svage noter af frugt. Øllet virket levende, men kulsyren er ikke dominerende. Smagen er præget af karamel og frugt og bitterheden trænger først igennem til sidst i eftersmagen. Dette er ikke en ekstrem øl, men en meget behagelig øl, der virker velbalanceret. ( Lidt på den samme måde som Jerry Garcias guitarspil i Grateful Dead – groovy og afslappet, men stadig intenst )
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar