Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 31. januar 2009

Tid til en øl - Willemoes Julebryg

31. Januar 2009
Vi har været på besøg hos min broder, der har fødselsdag i morgen, og har haft en rigtig hyggelig aften med god mad og melodigrandprix. Vi fik en lækker tunmousse med kapers og salat til forret og dertil en ”Hvid Jul” fra Ølfabrikken ( 13 dec 08 ), der stadig er en af de bedste danske witbiers. Min broder havde været på indkøb i Brugsen, hvor de stadig havde flere juleøl på hylden.
Derefter fik vi en saftig hakkebøf i folie med grønsager og et kartoffelfad. Dertil fik vi en julebryg fra Vestfyn. Dette bryggeri laver bla. en serie øl opkaldt efter den fyske søhelt Willemoes, og i den serie findes både en ”Juleale” og en ”Julebryg” Derudover findes der en luksusudgave som bare kaldes ”Willemoes Jul + årstal” Udgaven fra 2006 vandt prisen som årets danske ølnyhed.
Jeg har tidligere smagt ”Juleale”, men ikke ”Julebryg”
Det er en Bockøl på 7,5%. Den er inspireret af Danmarks første julebryg fra 1958. Det var det fynske bryggeri Carlsminde, der stod for den. Her er brugt pilsner- og karamelmalt, samt majs, glukose og humle, ssamt lakrids.
Det er en mørk gylden øl, med en pæn skumtop. Den har en lidt maltet duft, men virker frisk og let i munden. Smagen er rund og en anelse sød, med lidt karamel. Man lægger ikke mærke til lakridsen.
Eftersmagen er kun mildt bitter, men det hører jo typen til. Det er en fint brygget øl, der ikke skiller sig ud, og derfor kan virke en smule anonym på det store juleølmarked. Den passer fint til frokostbordet og danske retter som bla. hakkebøf.
Karakter 3
For en gang skyld havde vi stemt på de rigtige i melodigrandprixet. De 2 finalister var begge vores favoritter, og det var lige meget, hvilken der vandt. Vi plejer ellers ikke at enige i resultatet. Det er jo også bedøvende ligegyldigt hvem vi sender afsted, for landene ( os selv inklusive) stemmer jo bare på deres nabolande, uden egentlig at vurdere musikken. Det er lidt spild af penge at deltage. Men vi ser det jo nok alligevel til maj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar