Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 12. december 2010

Tid til en øl - Criminally Bad Elf


12. December 2010

I dag har vi købt juletræ, så er vi ved at være klar. Jeg mangler dog stadig et par julegaver til min kone, men der er jo også tid nok endnu.

Min yngste datter er på glatbane med køreskolen. Det er nok også tiltrængt, selvom hun bare kunne køre rundt på vores egen villavej, hvor isen ligger hård og fast. Det nåede ikke at smelte væk i tøvejret.

I går fik vi en stærk sød øl. Det var ikke en Barleywine, der jo er engelsk og overgæret, men lidt i samme stil. Min kammerat brød sig ikke særligt meget om den – den var for sød. Måske kunne han bedre lide dagens øl, hvor der er lidt mere balance med bitterheden, men jeg tvivler. Han er ikke meget for barleywine-stilen. Jeg havde desværre glemt det i går, ellers havde jeg nok fundet en anden øl.

Det er svært at finde faktuelle oplysninger om ”Criminally Bad Elf” nogen steder. Der er en historie om ”at julemanden ved forveksling er blevet fængslet i stedet for hans nisse”, men det siger reelt ikke meget om øllet.

Det er en Barleywine Style Ale – en betegnelse, der jo er typisk for øl til det amerikanske marked, så man ikke for vrøvl med vinproducenterne.. Det er en potent sag på 10,5%. Der er en pæn humleprofil, men jeg tror ikke, der er benyttet amerikansk humle ( ? ).

Det er en flot orangegylden øl med mange små bobler og en behersket skumudvikling. Der er en aroma af sødlig alkohol, men en snert af frisk humle i baggrunden. Den fylder godt i munden med en varmende effekt. Smag af sød alkohol og lys frugt – appelsin, mango, fersken – men uden at blive eksotisk og der afsluttes med en god bitterhed. Hvis man ikke er så meget til søde øl, er den nok at foretrække frem for ”Samichlaus”

Karakter 4+

Det gamle bryggeri – ”Breakspear” – fra 1779 blev i 2002 solgt for at give plads for et stort hotel og alle ansatte blev afskediget. Men brygmesteren Peter Scholey besluttede sid for at starte for sig selv og oprettede Ridgeway Brewery i Henley, Oxfordshire. George Harrison ( The Beatles ) boede der til sin død i 2001.

 
Ridgeway regnes for England ældste vej. Den kan nu kun bruges til fods. Den er 137 km lang og fører forbi nogle af Sydvestenglands gamle oldtidminder. Den stammer tilbage fra de gamle druider.
Ridgeway Brewery specialiserer sig i juleøl. Udover ”Bad Elf Serien” er de nu startet på en ny serie med ”Reindeer Droppings” og ”Reindeer Revolt”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar