Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 22. december 2010

Tid til en øl - Rise Strong Rudolph


22. December 2010

Vi følger noget med i vejrudsigten i denne tid, for vi skal have gæster fra Midtjylland til jul. Det lader ikke til at sneen giver de store problemer, men vejene er jo spejlglatte, så vi håber de kan nå frem. Det er meget værre for de folk, der skal på tværs henover Fyn. Det virker næsten som halsløs gerning, men man vover jo meget for at komme hjem til jul.

Her til aften havde vi gæster, og selvom det bare var fra nabobyen var det svært med de glatte veje, og den lille bakke i vores egen by er også svær at forcere, hvis man kommer til at holde stille ( trafikchikaner ).

Det var vores tidligere naboer, der var på besøg og vi fik en lækker skinke/aspargesrulle-ret, som det er mange år siden vi sidst har lavet. Men den smager stadig godt.

Jeg serverede en ”Jingle Ale” fra GB og en ”Jule Ale” fra Rise Bryggeri.

Den kan også gå under navnet ”Ærø Strong Rudolph” for der er altid så mange navne og titler på deres øl – Rise – Ærø – Jule Ale – Stong Rudolph. Så kan man selv sætte det sammen efter behag.

Det er en krydret brown ale brygget på bygmalt, hvedemalt, tørristet hvede og sortmalt, samt ekstra sukker. Der er brugt engelsk humle – Golding og First Gold. Derudover er der tilsat ascorbinsyre, hvilket godt fornemmes med en lidt syrlig, spids note.

Det er en mørk brun øl på 7,9% med et rødligt skær  og hvidt skum. Duften er julekrydret og man aner lidt anis. Fylder godt i munden. Den krydrede note kommer også frem i smagen, der slutter lidt syrligt af. Der er ikke særlig megen bitterhed at spore, måske til allersidst når smagen er forsvundet.

Det er en øl, der ikke efterlader noget særligt stort indtryk, og den havde måske fungeret bedre uden det syrlige strejf, der virker lidt ubalanceret.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar