Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 2. december 2010

Tid til en øl - Skands Julebryg


2. December 2010

Så fik vi lært nogle nye trin i rumba – faktisk resten af serien. Jeg skal love for , at der er brug for flere intelligenser – både analytisk, musisk og kropslig. Heldigvis er mændenes trin ikke så svære som kvindens, men der skal nok øves en del herhjemme, for at kunne huske det til næste gang.

Jeg var i Bilka i dag for at hente min ølkalender for 2011. Jeg har samlet 12 af de bedste ølbilleder fra bloggen og sendt dem til Bilka, der så producerer en lille vægkalender. Jeg har haft en i år, selvom gæster ind imellem synes, det er lidt nørdet. Vi fik lidt at spise i Bilka ( med Blå X-mas ), så efter dansen var der tid til en lille øl.

Og ”Julebryg” fra Skands er en lille øl – kun 25 cl. Jeg ved ikke, hvorfor den er så lille. Der oplyses ikke noget på deres hjemmeside. Men den første ”Julebryg” fra 2004 blev hurtigt udsolgt, så måske prøver de at strække lageret i år. Der kan også blive plads til flere snapse, men det burde et bryggeri jo ikke tage sig af. Endelig kan det være for at understrege, at Skands er et ”mikrobryggeri”. Hvis nogen kender svarer, vil jeg gerne vide det.

Det er en undergæret dunkel med lidt mere procent end normalt, men det er jo også en juleudgave – 6,5%. Brygget på specialmalte og humle med sydtysk humle og lagret i lang tid.

Det bliver en mørk øl med rødligt skær og groft, lidt offwhite skum. Man fornemmer en maltet duft med et lille syrligt strejf af frugt. Den er let i munden uden at være vandet. God smag af malt og karamel og en lille sur antydning af tobak. Der rundes af med en god bitterhed.

Karakter 3+

Det er en udmærket juleøl, der dog ikke gør noget stort nummer ud af sig selv.

Købt hos Vinspecialisten i Aalborg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar