Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 9. december 2010

Tid til en øl - Seriously Bad Elf


9. december 2010

” Julepynt er forsvundet – rensdyr falder ned fra himlen og små hænder har været på spil i den tønde Double Ale, jeg har gemt i kælderen. – Weve got a seroiusly elf problem here at the north pole”

Der er selvfølgelig tale om vores gamle kending – den onde drillenisse, der nu er gået over gevind og skyder til måls efter Julemanden og hans kane med glaskugler fra julepynten.

Denne øl stammer fra 2005 og er en engelsk udgave af en belgisk tripel. Det kommer helt op på 9,0% og er beskrevet som ” A rather serious english double ale”

Det er en flot klar og gylden øl med små livlige bobler og en lidt grov skumtop. Duften er præget af alkohol, sukker og måske lidt lys frugt – appelsin eller fersken. God fyldig krop. Smagen er også sødlig. Man fornemmer tydelig sukker og alkohol og måske lidt krydderi og appelsin. Selvom denne øl er overgæret, minder den mig faktisk mere om en tysk øl som EKU 28 end en belgisk tripel, men det er jo heller ikke dårligt.

Karakter 4+

Staten Connecticut har nogle meget strenge alkohollove. Man må f.eks stadig ikke udskænke spiritus om søndagen. Men der er også strenge restriktioner omkring etiketter. Adskillige øl er blevet forbudt af den grund – bl.a ”Verboden Vrucht” fra Hoegaarden.

Ridgeway har også fået et par øl bandlyst og den ene er denne ”Seriously Bad Elf”. På etiketten optræder nemlig ingen ringere end Santa Claus – Julemanden – og det går aldeles ikke på en ølreklame. Desuden kan det jo opfordre børn – små uvorne knægte – til at skyde med slangebøsse og andre skarnsstreger, så det kan ikke tillades.

Øllet er dog til at købe i nabostaterne – ”men bring ikke disse anstødelige flasker over statsgrænsen”. Det er naturligvis en af de meget efterspurgte øl i Connecticut.

Jeg smagte denne øl for et par år siden, og har ledt efter den hver jul siden. Jeg mener stadig at Ridgeway laver noget af den bedste engelske juleøl på markedet

 

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar