Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 13. december 2010

Tid til en øl - Licorne Noel


13. December 2010

Dette er en svær øl at finde oplysninger om. På flasken står der ”Brasserie Licorne SAS”, men søger man på nettet findes den under ”Brasserie de Saverne” eller ”Karlsbrau”.

I 1845 oprettede man ( ? ) et bryggeri i Saverne, Alsace, Frankrig. I 1989 blev det overtaget af

Karlsbrau France, der er en del af det tyske ”Karlsberg”. Brasserie Saverne brygger aftenens øl – ”Licorne Noel”

Licorne betyder enhjørning og dette smukke dyr knytter sig til byen Saverne. En legende fortæller at en enhjørning dyppede sit horn i Saverne-kilden og det gjorde vandet klart og rent, ligesom øllet der brygges med det.

Det er da også en klar, mørkbrun øl, vi har med at gøre. Skumudviklingen er ikke stor. Det er en juleøl på 5,8%. Flasken er grøn med en flot spiralrillet hals og har en fin lyseblå etiket, hvor enhjørningen fylder det store O ud. Jeg kan vældig godt lide flasken og derfor er det skuffende at det er det bedste, man kan sige om øllet.

Duften er neutral. Man skal anstrenge sig meget for at opsnuse noter der – måske en anelse karamel. Det rene, gennemsigtige enhjørningvand giver en tynd, gennemsigtig fornemmelse og smagen er også ret neutral. Det er næsten som om enhjørningens horn har renset alle urenheder og smagsstoffer ud af øllet. Ærgerlig, for det så lovende ud.

Karakter 2


Ingen kommentarer:

Send en kommentar