Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 28. december 2010

Tid til en øl - Evil Twin Christmas

 
28. December 2010
I dag var der ikke andet på programmet end at sove længe – nå jo, at handle og aflytte et rocknummer – men ellers ikke, så jeg kunne her til aften komme i gang med mit ølpuslespil med 1000 mikrobrikker. Vi har heldigvis en rullemåtte, så vi kan stille det hen i hjørnet, når vi ikke bruger det, og så kan kattene heller ikke rasere det ( det har vi prøvet mange gange før ).
Jeg startede nedefra og den nederste række består at Holstein Pils – Stella Artois – Carlsberg – San Miguel – Beck’s – Budweiser – Rolling Rock – Sol – og Guiness. Det hjælper gevaligt, at man kender sine etiketter. Jeg startede med en brik, der stod Bremen på, og det kan jo kun være Beck’s.
Imens nød jeg en mørk stout fra ”The Evil Twin”. Øllen hedder:” Christmas eve in a New York City hotel room”. Det er godt nok svært at læse på etiketten ( utydelig hvid skrift på sort baggrund ) og det er endnu sværere at læse de andre noter.
Men der står: ” Knap op og nyd en mørk, massiv og mystisk stout. Føl de cremede dråber flyde helt ud i dine fingerspidser og lune dig så dejligt som mormors hjemmestrikkede tæppe. Mærk de godt 10 procent alkohol dulme dit sind, og pludselig forvandles selv mørke tider til noget rart og mildt.
Ingredienser: vand, malt, humle, gær og ønsker om en god jul!”
Evil Twin er så vidt jeg har forstået Jeppe Bjergsø, der er tvillingebror til Mikkel Bjergsø, der driver bryggeriet Mikkeller. Han driver Ølbutikken i København, der er udnævnt til ”Verdens bedste” og importfirmaet Drikkeriget, og nu går han altså broderen i bedene med ølbrygning.


Det er en stout på 10,5% med groft, lysebrunt skum. Der er en ristet aroma med chokolade og en mulden duft af kælder – ikke mug, men lidt derhen af. Det er desværre også de indtryk, der dominerer smagsoplevelsen. Jeg synes måske ikke, det er så afskækkende, men alligevel… Den har en dejlig cremet fylde og der rundes af med pæn, men behersket bitterhed.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar