Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 20. april 2012

Tid til en øl - Belvoir Old Dalby

20. April 2012

Ølkonsortiet i Aalborg har fået en masse nye engelske øl på hylderne – Brains – Crouch Vale – Camerons – Hogs Back – bare for at nævne nogle. Jeg købte ”Skrimshander IPA” fra Hop Daemon og ”Old Dalby” fra Belvoir Brewery.

Old Dalby er en lille by i Leicestershire. Etiketten er udformet som byskiltet for Old Dalby, men er så vidt jeg kan se designet til øllet. I de 4 felter ser vi øverst til venstre en korsridder som symbol på hospitalet, der blev drevet af Johanitterne fra 12.-16. årh. Nedenunder ses Noel familiens våbenskjold. De overtog stedet efter ridderne. Øverst til højre ser vi Duncombe familiens skjold. De ejede stedet i 1700 tallet og nederst kirken, der er indviet til Johannes Døberen. Det står ikke helt klart, hvorfor disse 4 felter skal med, og hjemmesiden giver ikke nogen oplysninger. Den er vist ikke helt oppe at køre endnu.

Belvoir betyder ”smuk udsigt” på fransk og der er navnet på slottet, der ligger lige i nærheden.
Da Colin Brown var færdig med studierne i biokemi og bioteknologi gik han i gang med ølbrygning. Først fik han erfaring på diverse bryggerier/brewpubs rundt om i England, men i 1995 åbnede han Belvoir Brewery i Old Dalby. Han udvidede i 2002, men fik så stor succes, at han allerede i 2007 måtte udvide igen. Denne gang på en nedlagt militærbase i området.
”Old Dalby” er altså en hyldestøl til lokalområdet. En brown ale ( strong ale, kalder de den selv ( 5.1% )) – brygget på gulvmaltet Maris Otter malt og humlet med fire typer humle fra Worcester. Bryggeriet benytter ofte typerne Fuggles, Bramling, Progress og Challenger, så mon ikke det er dem, der er brugt.
Det er en klar, brunlig øl med mange bobler. Skummet er kraftigt og føles blødt og cremet. Maltet aroma med let ristede noter, samt nødder og en floral friskhed i baggrunden. God drinkabillity. Smagen er engelsk med malt, smørkiks, flødekaramel og lidt friskere humlenoter. En god bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar