Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 30. april 2012

Tid til en øl - Weyerbacher Old Heathen

30. April 2012

Kendere af ”Old Heathen” fra Weyerbacher har formentlig set, at det ikke er denne øl, der er afbilledet ovenover. Det er heller ikke en Innis & Gunn, som der står på glasset. Den blev skænket fra en flaske med Krenkerup ”Rauch” og det er det tydeligvis heller ikke, så hvad er dette ?.

Det er såmænd ”Sommerbælleøl Beta” som jeg var med til at lave, da Youtube-bloggeren Jakob ( The Lord of Malts ( LOM )) inviterede mig til at være med til en bryggesekvens. ( 2. apr. 2012 ). Den er nu gæret færdig, tørhumlet med Chinook og Citra humle, og er blevet flasket, og den skulle nu smages.

Vi havde sat hinanden stævne på The Wharf, men det var af en eller anden grund lukket i går, så vi gik på John Bull Pub i stedet. Her faldt vi i snak med Nikolaj, der driver stedet, og han fik også en smagsprøve og det samme gjorde Chris bag disken.

Det er en Mild, men den var blevet lidt stærkere end forventet, og er derfor opgraderet til en Imperial Mild ( ny øltype ? ).  Det er let og trods alt stadig alkoholsvag ( 4,4% ), men den har en kraftig og vedvarende humlesmag med gode citrusnoter. Helt klart en dejlig øl at sidde med i de kommende, varme sommerdage.

Snakken gik ubesværet hen over disken og vi bestilte jo også nogle øl. Jakob tog en ”Mocha Porter” fra Rogue og jeg fandt en Imperial Stout fra Weyerbacher – ”Old Heathen”


Jeg har tidligere skrevet om Weyerbacher, bla. om deres ”Heresy”, der er en videreudvikling af ”Old Heathen”. Det ligger nærmest i navnet også ( Gammel hedning – Kætteri ). ”Heresy” er en ”Old Heathen”, der har ligget på bourbonfade i længere tid.

Der er brugt syv forskellige malttyper for at brygge ”Old Heathen”, men det oplyses ikke nærmere hvilke. To forskellige humletyper ( heller ikke oplyst ). Alkoholprocent på 8,0%

Det er en kulsort øl, nærmest uden skum. Dejlig aroma, der overrasker med lidt blomme. Giver faktisk lidt mindelser om barley wine, men man fornemmer også ristede noter fra malt og kaffe. Den har et stærkt, lidt sprittet bid, og man fornemmer igen frugt og chokolade og kaffe. Den frugtige note overrasker lidt, men fungerer faktisk meget fint. Kan minde lidt om en belgisk interpretation
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar