Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 14. april 2012

Tid til en øl - Brygværket Vild Hvede

14. April 2012

Så har jeg været til første prøve som borgmester i forestillingen om Pinocchio, som skal opføres i år på Skansen. Det gik vist godt nok. det er ikke nogen stor rolle, men sjovt alligevel. I morgen har vi første gennemspilning af hele stykket.

Til aften fik vi andebryst og rodfrugter, og jeg syntes at en humlet hvedeøl kunne passe godt dertil.

Det drejer sig om et nyt produkt fra Christian Skovdal Andersen, som vi kender fra andre spændende projekter – Ølfabrikken, Beer Here og Bierwerk. Denne gang drejer det sig om et samarbejde med One Pint i Hobro. One Pint distribuerer øllene fra Beer Here. Der er foreløbig brygget 2 øl og de sælges i Bilka og Føtex. En pale ale ved navn ”Herlig Humle” og denne aftens øl - ”Vild Hvede”.

Christian tegner selv etiketter til Beer Here og er også mand for denne. En Rambo-lignende markmus står i en hvedemark med en stor maskinkanon, der kan fyre ølflasker af sted. Han ser faktisk lidt vild ud i øjnene.

Det er en økologisk øl – dog ser det ikke ud til at humlen er økologisk, hvilket ofte kan have sine begrænsninger. ( og jeg er personligt ligeglad ). Brygget på Ørbæk Bryggeri.

Det er en bleggul, sløret øl med kraftigt skum og mange middelstore bobler. Udseendet minder om en typisk hvedeøl, men det gør aromaen absolut ikke. Man kan komme i tvivl om, der er brugt traditionel hvedegær, eller en anden type, for de typiske gærnoter af banan og nellike mangler fuldstændig. Til gengæld mødes man af en behagelig, frugtig aroma, hvor lime og druesaft kommer frem. Også i munden kommer hveden til sin ret og giver en blød og rund fornemmelse. Humlen modsvarer ved at give en skarpt, bitter bid til sidst. Smagen er afdæmpet og jeg tænker mere pale ale end hvedeøl. Frugtig smag med pæn bitterhed i afslutning. Generelt en udmærket øl, der dog ikke signalerer hvedeøl, og da slet ikke ”vild”.
Karakter 3+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar