Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 18. april 2012

Tid til en øl - Sct. Mikkels Ale

18. April 2012

I går var vi i Aalborghallen for at se Ørkenes Sønner. Et fantastisk nyt show, der i form og indhold ligner det vi kender – og det er jo det vi gerne vil have. Denne gang er de taget til Venezia og vi bliver præsenteret for Cassanova, Cæsar, Don Corleone og paven, samt fire gondolierer, der synger opera. Selvfølgelig er der også fjærtomanen, tryllekunst og landmandssketch. Alt er som det plejer og alligevel nyt.

Her til aften ville jeg efter korprøven nyde en øl jeg fik forleden i fødseldagsgave. Det er en øl, der er brygget til ”Alliance Vin” i Viborg. Butikken ligger i Sct. Mikkels Gade og stammer vist nok fra 2001 ( det står der i hvert fald på etiketten ). Der er også et tegning af Viborg Domkirke, men Sct. Mikkels Kirke lå i middelalderen udenfor befæstningsværkerne og er med tiden forsvundet. Man fandt i 1977 dens fundament.

”Sct. Mikkels Ale” er brygget af Ugelris Gårdbryggeri i Skals. Det blev etableret i 2006 og jeg har tidligere anmeldt 3 øl fra bryggeriet ( de er vist ikke kommet på den nye blog endnu ). ”Sct. Mikkels Ale” er ikke til at finde oplysninger om – hverken på deres hjemmeside eller andre steder på nettet. Måske er der tale om en etiket-øl. Den minder i hvert fald noget om ”Bryggerens Ale” fra Ugelris. Begge øl er på 7,0% og ”Bryggerens Ale” beskrives som: ”En fyldig, vinøs, frugtpræget kastanjefarvet ale. Øllet fremstår klart og småboblende. Skummet er hvidt og vedholdende. Duften er præget af malt og frugt. Smag af karamel, æbler og citrus. Sødmen afstemmes af den lette syre, som bidrager med en friskhed til øllet.”

På etiketten oplyses af ”Sct. Mikkel Ale” er brygget på Wienermalt, Cara Red, Cara Munich og Melanoidin. Humlet med Hallertau, Brewers Gold, Target og Saaz.

Jeg er i tvivl om denne øl er et fejlbryg. ”Bryggerens Ale” beskrives som vinøs med let syre, frugt og æbler. ”Mikkels Ale” er mere syrlig end ”let syre”, men den er rødlig, og man fornemmer syrlig frugt som æbler og skovsyre ( det er ingen frugt - det ved jeg godt ). Æbleeddike er et andet godt bud på smagsnoterne. Ugelris er et gårdbryggeri og der produceres jo øl med syrlige præferencer under betegnelsen ”Farmhouse Ales”. Det kan være et bevidst valg, at lave en syrlig øl, da det jo refererer til en kirke fra middelalderen, hvor øllet formodentlig var syrligt, men når alt dette er sagt, minder det mere om en gærfejl.

Jeg kunne godt tænke mig at smage et andet eksemplar eller høre om andres erfaringer med denne øl, men det er ikke lykkedes mig at finde noget om den nogen steder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar