Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. april 2012

Tid til en øl - De Dolles Special Extra Export Stout

25. April 2012

Har netop været til koncert med ”Korsbæk trioen”, der spiller salon- og lettere/iørefaldende klassisk musik. Inspireret af Elisabeth Friis, Dr. Hansen og Kristen Skjern i Matador.  Fin koncert, som efterlod mig i godt humør.

Så var det tid til en øl, da jeg kom hjem, og jeg havde forleden fundet en belgisk stout i Ølkonsortiet, så den kunne gøre godt.

Flere af de nye små belgiske bryggerier – De Struise, Ellezelloise og Alvinne – har tidligere sendt belgiske stouts på markedet, og nu følger De Dolles Brouwers trop med en ”Special Extra Export Stout”. De er nok kendetegnet for disse stouts, at de er tænkt til det amerikanske marked, hvor kraftige stouts er i højsædet.

De Dolles udgave er en kulsort øl med kraftig brunt skum, der glitrer i lyset. Den er på 9,0% alkohol. Spændende aroma af ristet malt, krydrede noter fra gæren og en flygtig note af anis. Den virker overraskede skarp og aggressiv i munden. Kompleks smag med mange forskellige indtryk, der dog supplerer hinanden godt. Sukkersød indledning - ristet malt og kaffe – en lidt syrlig note fra gæren ( De Dolles bruger ofte en streng af vildgær ) og en humlebitter afslutning. Selvom det stikker i mange retninger, hænger det dog alligevel sammen.

Karakter 4+

Vil sikkert have godt af at modne i længere tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar