Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. april 2012

Tid til en øl - Joker

6. April 2012

Forleden fik jeg mulighed for at smage endnu en hjemmebrygget øl, men det er ikke en øl jeg ved meget om. Der er ingen oplysninger – overhovedet – på etiketten. Kun en sort/hvid fotokopi af Jokeren ( ham fra Batman ). Det ærgrer mig at jeg ikke kan finde ud af, hvem der har tegnet. Det ligner Brian Bolland, men jeg kan ikke finde den rigtige tegning. Måske er det brygmesteren, der også har en kunstnerisk åre – hvem ved ?

Så det passer godt til øllen med det navn. Jeg fik først oplyst at det var Vestfyn, der havde brygget denne øl, men så skulle der jo være nogle officielle oplysninger til stede. Så min tanke var naturligvis, at det var giveren, der selv havde brygget.

Han var også sparsom med oplysninger. Det er tænkt som en brown ale/bruin med belgisk inspiration. Den er på 7,3% og det er stort set det. Muligvis fik jeg også humletypen, men det har jeg i så fald glemt.

Det er en flot kobberfarvet øl med mange små, langsomme bobler og blødt hvidt skum på toppen. Duft af karamel – umiddelbart mere engelsk end belgisk. Den føles let og frisk – faktisk lidt i stil med skotsk ale, der ofte føles lettere end de engelske, synes jeg. Smagen indledes af sødme, efterfulgt af malt og karamelnoter, inden en fin afsluttende bitterhed sætter ind. Jeg ville nok aldrig have gættet på en belgisk ale, men mere på en nordengelsk/skotsk brown ale. Faktisk en udmærket øl, selvom det måske er en Joke(r).

Karakter 3+

1 kommentar:

  1. Send dit billede igennem http://www.tineye.com , og du vil finde tegningen i farver.

    SvarSlet