Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 16. april 2012

Tid til en øl - Goose Island Pere Jacques

16. April 2012

Goose Island i Chicago laver mange forskellige serier af øl. De har bla. en belgisk serie, hvor jeg tidligere har skrevet om ”Matilda” og ”Pepe Nero”. Begge er vældig interessante øl. Aftenens øl er ”Pere Jacques” - en belgisk dubbel på 8.0%.

Bryggeren Greg Hall fra Goose Island, fortæller at han hvert år besøger Belgien for at finde ny inspiration, og har forsøgte at komme på besøg i et kloster, hvor det er meget svært at få adgang. man kommer uværgerligt til at tænke på Westvleteren. Han fik til sidst kontakt til en, der kunne engelsk og fik tilladelse. Men han var skeptisk og spurgte om, det også var godkendt af ledelsen. Svaret var: ” Jeg tjener kun to herrer – Paven og Gud. Mit navn er Pere Jacques og jeg er abbed i klosteret.”

Greg Hall kom på besøg, blev inspireret af det har lærte, og besluttede at lave en øl til ære for Pere Jacques. Det er der kommet en spændende øl ud af. Den er nok belgisk, men har også sit eget udtryk.

Pere Jacques betyder Fader Jacques. Man komme let til at tænke på sangen ”Frere Jacques” ( Broder Jacques ) som vi på dansk kender som ”Mester Jacob”

Det er en mørk, rødlig øl med svagt skum og en hurtig, hørbar brusen. Aromaen er mere lig en barley wine end en belgisk dubbel – blomme, alkohol og en lidt jordslået duft af kælder. Frisk, nærmest lidt ”spritzig” som tyskerne kalder det. Smagen har lidt af hvert, men som altid i Goose Islands øl i en fin balance. Lidt sødme til at starte med – blomme – alkohol – en mørk note at spisesvampe. Bitterheden er fra starten på 26 IBU ( Saaz humle ), men i denne flaske fra 2010 er den ikke længere tydelig.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar