Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 16. april 2009

Tid til en øl - Brewdog Paradox Islay

16. April 2009
I dag startede de ekstra danselektioner, som vi har tilkøbt i foråret. Vi gennemgik alle 5 danse og selvom det nu er 14 dage siden, vi sidst dansede, kunne vi heldigvis huske alle trinene. Det blev bestemt, at vi skulle arbejde meget med holdning og teknik, og vi skulle også lære et par nye variationer til nogle af dansene. Så vi tog fat på standard danseholdning i vals. Overarmene skal helt op til vandret og det var hårdt, når det er gennem en hel dans. Vi skal meget mere ned i knæ og tage meget længere skridt, så benmusklerne har også været lidt på overarbejde. men det har været spændende at få nogle af den slags detaljer på plads, så nu må vi vist bare træne.
Så er der brug for noget blodstyrkende og muskelopbyggende øl. Og hvad kan være bedre end en Imperial Stout.
Tidligere kunne ammende mødre og topatleter få recept fra lægen til denne sorte drik, da den styrkede kroppen og øgede ens ydeevne. Der er næring i sådan en.
I april 2007 åbnede et lille bryggeri i Fraserburgh på Skotlands forrevne nordøstkyst. Det er bryggeriet ”Brewdog”, hvilket vel nærmest svarer til vores betegnelse ”Ølhund”
De brygger karakterfaste øl i den mere ekstreme ende af skalaen. Deres ”Rip Tide” ( merciless twisted stout ) beskriver de selv som et chokolademonster. Det er denne sorte chokolade/kaffe stout der danner grundlaget for deres whiskylagrede Paradox-serie.
På Ølfestivalen i Århus i 2008 smagte jeg for første gang øl fra bryggeriet. Jeg blev rådet til at starte med ”Rip Tide” for at kende baggrunden og så prøve de 3 variationer ”Paradox Grain” – ”Paradox Speyside” og ”Paradox Islay”. Og det er alle kraftige øl.
En del af vennerne er whiskyentusiaster og har introduceret mig til Islaywhiskyens røgede smag, som det har taget mig nogen tid at vænne mig til. Så da jeg for noget tid siden så 3 flasker ”Paradox Islay” i World of Beer ( som desværre nu er lukket ) tænkte jeg, at dem skulle vi smage til næste ølsmagning.
Paradox serien har ligget lagret på whiskyfade i 3 måneder og den første Islayudgave ( som jeg tror vi har fået ) er lagret på Caol Ila. Der vil senere blive brugt andre whiskyfade, men jeg tror ikke de er kommet til landet endnu.
Den er på 10.0% og er kulsort med en fast brunlig skumkrone. Øllet dufter meget af røg, der har tendens til at overdøve andre indtryk. Jeg har tidligere beskrevet en whiskylagret brown ale fra Virklund Bryghus. Den var let i karakteren, men det er der ikke tale om her. Her er en kraftig mørkristet stoutsmag, hvor røgen nærmest virker afdæmpende. Røgsmagen indikerer naturligvis også at der er tale om Islaywhisky, men den lidt skarpe spiritussmag mærker man også, når man lige har vænnet sig til røgen. Det er en øl, der fylder meget og er utrolig kraftfuld og den inspirerede os da også til en whisky til kaffen. ( Jeg havde desværre kun speyside )
Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar