Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 5. april 2009

Tid til en øl - Het Anker Best Easter Wishes

5. April 2009
I dag var vi på besøg hos vores gode venner, den tidligere sognepræstfamilie her fra byen. Det var dejligt at se dem igen og vi fik kage og kaffe  - og en øl. Det var ”India Pale Ale” fra Skovlyst og ”Newcastle Brown”. Øllen fra Skovlyst vender vi tilbage til en anden gang.
Derefter tog vi ud for at hente børn, der var i et sommerhus ved Bratten Strand nord for Frederikshavn. Her har jeg badet meget som barn, når jeg besøgt mine bedsteforældre. Det var dejligt at gense stranden. Her er der nogle klitter og dejligt sand og vandet bliver relativt hurtigt dybt. Vi badede også ved Rønnerne – ca. der hvor der nu er palmestrand – men stranden ved Bratten er meget bedre ( dog ikke til små børn ). Vi blev budt på en øl, men takkede dog nej, da vi jo skulle køre hjem igen.
Vel hjemme satte vi os med en Påskeøl fra Het Anker i Belgien. Denne øl hedder ”Best Easter Wishes” og er på 7,5%.
Det er en gylden, klar øl med et kraftigt hvidt skumlag. Det kunne godt tyde på at der er hvede i brygget. Duften er udpræget domineret af honning, og der er da altså også tilsat lynghonning. Det er også denne note, der gennemtrænger smagen. I smagen finder vi også krydderi ( sikkert lyng ) og lys frugt. Der afsluttes med en let bitterhed. Det er en let øl at drikke og smagen bliver ikke som frygtet for sød og vammel i længden, men det ville nok have klædt den med en lidt svagere note.
Karakter 3+
Snakken gik som sædvanligt let, og det blev også tid til en af Englands bedste ales, nemlig ”Strong Suffolk” fra bryggeriet Greene King. Herom senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar