Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 29. april 2009

Tid til en øl - Ruddles County

29. April 2009
Ruddles Brewery er et bryggeri fra 1858, Det lå oprindeligt i Langham, Rutland, ( lidt øst for Leicester ), men er blevet opkøbt – af Morland, der igen er købt af Greene King. Så nu er produktionen flyttet til Suffolk. Her har man ( som sædvanligt ) svært ved at finde den samme vandprofil som i originalen.
I 1912 købte George Ruddle byggeriet og omdøbte det.
De er mest kendt for deres øl ”Ruddles County” der er en ordinary bitter på 4,7% - en sessionbeer, der kan drikkes på pubben uden at man bliver alt for beruset.
Det er en orange gylden øl med et blødt hvidt skum. Boblerne sætter sig på glasset sider, så det ser vældigt forfriskende ud. Duften er frisk med lidt citrusnote fra humlen og en smule parfumeret aroma. Øllet føles let, næsten lidt tyndt, - det har, hvad man i England kalder god ”drinkabillity”. Et herligt ord, der er meget beskrivende. Smagen er fra starten præget af bitterhed og en fin citrus. Der kommer lige et strejf af maltsødme, når øllet synkes. Eneste minus er at bitterheden i eftersmagen er for kraftigt i forhold til de andre ingredienser. Den holder meget længe.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar