Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 1. april 2009

Tid til en øl - Hopback Summer Lightning

1. April 2009
1. April 2009 – Hopback Summer Lightning
I aften har jeg sammen med en god kollega afholdt en jam-aften på musikskolen. Det var et eksperiment, for at se om der var interesse for det og det var der, selvom vi i den grad manglede sangere. Så vi 2 lærere måtte synge og det var sjovt, selvom det ikke er vores fag. Eleverne klarede fint at orientere sig i numrene, så de fik det hurtigt til at hænge sammen, og jeg tror, at alle har haft en fin aften. Vi vil i hvert fald prøve igen til efteråret.
Desværre nåede jeg ikke min bus, men missede den med et par minutter, så jeg gik 100 m hen at gaden og in på ”The Wharf”. Her kunne jeg lige se den sidste halve time af fodboldkampen mellem Danmark og Albanien, og det gik jo fint. 3 – 0
På ”The Wharf” er der mulighed for at prøve nogle øl, der ellers ikke er i byen. Jeg havde lyst til en lidt humlet øl, for at rense stemmen ovenpå aftenens sanganstrengelser, og jeg valgte ”Summer Lightning” fra bryggeriet Hopback. Det har jeg aldrig hørt om før, men det viser sig, at de har vundet adskillige priser for netop denne øl. Den blev brygget første gang i 1992 og vandt samme år prisen som ”Best Strong Beer” ved ”Great British Beer Festival”. Siden har den vundet adskillige andre priser. Bryggeriet stammer fra 1986 hvor John og Julie Gilbert overtog ”The Wyndham Arms ” i Wiltshire. I kælderen begyndte de så at brygge øl, som de kunne sælge i pubben.
De har en lang række at forskellige øl, men deres hjemmeside er lige nede for tiden, så det er svært at få detaljerede oplysninger om humletyper og  brygmetoder.
”Summer Lightnin” er en klar, lysgylden øl med et yderst svag skumlag. Dette skyldes sikkert af det er en Cask Ale ( fadøl ), der er pumpet op uden brug af kulsyre. Det giver en lidt tynd, flad fornemmelse, som jeg vist er ved at vænne mig lidt til, for det generede ikke så meget som tidligere.
Den holder en alkoholprocent på 5,0%. Duften var præget at korn og en svag parfumeret note fra humlen. Fornemmelsen er blød og øllet kan som sagt virke en smule tyndt, men det opvejes hurtigt at en behagelig smag og en markant bitterhed. Denne bitterhed bliver hængende i meget lang tid.
Karakter 3+
Det var fint at sidde og slappe af med en øl, så måske er det ikke sidste gang, jeg kommer for sent til bussen. ( på den anden side koster den jo det dobbelte af hvad den koster i butikkerne, så det…( hvis man vel og mærke kan få den der )).
Jeg har ikke narret nogen ”april” idag og har heller ikke selv været ”aprilsnar”, så det er jo egentlig temmelig kedeligt. Måske har jeg bare stadig ikke opdaget det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar